Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μύκονος: «Μάζεψαν» τις ξαπλώστρες που ήταν μέσα στη θάλασσα

Μύκονος: «Μάζεψαν» τις ξαπλώστρες που ήταν μέσα στη θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, Κυκλάδες, Μύκονος, Νησιά Αιγαίου,

Τέλος στις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, που ήταν μέσα στη θάλασσα στην παραλία της Ψαρρούς στη Μύκονο.

Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες μέχρι πρότινος ήταν στην κυριολεξία μέσα στη θάλασσα στην παραλία της Ψαρρούς στη Μύκονο αλλά από σήμερα αυτό άλλαξε.

Σύμφωνα με το MykonosLiveTv, στις 5 Ιουλίου, ομπρέλες και ξαπλώστρες βρίσκονταν κατά μήκος της ακτής στην παραλία της Ψαρρούς στη Μύκονο ενώ κάποιες ξαπλώστρες ήταν τοποθετημένες ακόμα και μέσα στη θάλασσα, όμως σήμερα, και μετά τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για ελεύθερες παραλίες η εικόνα άλλαξε.

Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες τραβήχτηκαν προς τα έξω, σε απόσταση κάποιων μέτρων από τον αιγιαλό.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει αν πρόκειται για πρωτοβουλία των ιδιοκτητών να ανοίξουν τον χώρο, ώστε να αποφευχθεί και ενδεχόμενος έλεγχος μετά τον σάλο που έχει προκύψει σε όλη τη χώρα για τις ελεύθερες παραλίες ή αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα.

Οι ξαπλώστρες στην Ψαρρού αφού τις «μάζεψαν»

Εξαπλώνεται το «κίνημα της πετσέτας»

Την ίδια στιγμή βλέπουμε το «κίνημα της πετσέτας» όλο και να εξαπλώνεται.

Νέα κινητοποίηση από πολίτες που ζητούν ελεύθερες παραλίες προγραμματίζονται καθημερινά.

Η πιο πρόσφατη ήταν το πρωί της Δευτέρας στην Χαλκιδική, με το κάλεσμα να αναφέρει «διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, επιχειρήσεις έχουν κλείσει τη δίοδο στον αιγιαλό και ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση είναι να καταβάλλει αντίτιμο.

Για απόλυτη καταστρατήγηση των κανόνων στο ζήτημα αυτό, έκανε λόγο το μέλος του Κινήματος Ελεύθερες Παραλίες Χαλκιδικής, Γιάννης Χολονγκούνης.

Όπως επισήμανε, στην ΕΡΤ, παραχωρούνται, για παράδειγμα, 500 τετραγωνικά μέτρα και καταλαμβάνονται 2,5 στρέμματα.

«Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει στην Κασσάνδρα», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι στα Φαλάσαρνα μετά τις καταγγελίες για κατάληψη δημόσιου χώρου στην παραλία που έχει αξιολογηθεί από εκατομμύρια επισκέπτες ως μία από τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

Οι παρανομίες και τα προβλήματα στην κατάληψη του δημόσιου χώρου είναι περισσότερο από εμφανή, καταγγέλλουν και μέλη της πρωτοβουλίας με την επωνυμία Φαλάσαρνα.

Η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην παραλία ξεπερνάει το 80%, τη στιγμή που επιτρέπεται μόνο το 30%, σε περιοχές του δικτύου Natura όπως αυτή.

Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στην Κέρκυρα.

Κι εκεί φουντώνουν οι διαμαρτυρίες, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων, με καταγγελίες Κερκυραίων για καταλήψεις παραλιών και κακές συμπεριφορές επιχειρηματιών.

Σχετικά άρθρα