Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα Αγχίαλος: Ισχυρή έκρηξη «τραντάζει» την ρεπόρτερ σε ζωντανή μετάδοση (βίντεο)

Νέα Αγχίαλος: Ισχυρή έκρηξη «τραντάζει» την ρεπόρτερ σε ζωντανή μετάδοση (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 111 Πτέρυγα Μάχης (Νέα Αγχίαλος), Βίντεο, Βόλος, Θεσσαλία, Μαγνησία, Νέα Αγχίαλος, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Δραματικές στιγμές στη Νέα Αγχίαλο, στη Μαγνησία, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει σε αποθήκη πυρομαχικών με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχείς εκρήξεις.

Σε βίντεο του Astra Tv από την στιγμή έκρηξης ακούγεται ένα πολύ δυνατό μπαμ, με την ρεπόρτερ που εκείνη την ώρα μετέδιδε από το σημείο να τρομάζει και να απομακρύνεται.

Το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε από τις εκρήξεις μετακίνησε μέχρι και πυροσβεστικά οχήματα σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ η κατάσταση είναι περίπλοκη καθώς δεν είναι γνωστό τι είδους πυρομαχικά έχει η αποθήκη.

Στην περιοχή πυκνός καπνός έχει σκεπάσει τα πάντα με τους πολίτες απομακρύνονται ακόμα και με πλωτά μέσα.

Πλέον εκφράζονται φόβοι για νέο μεγάλο ωστικό κύμα. Η Αστυνομία έχει δώσει εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής.

Για προληπτικούς λόγους μετακινείται αριθμός αεροσκαφών από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου προς άλλη αεροπορική βάση.

Η στιγμή της έκρηξης

Όσα προηγήθηκαν

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου η οποία οδήγησε σε συνεχείς εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι και το Βόλο.

Δόθηκε εντολή για εκκένωση στο Καστράκι προς Μικροθήβες.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας Ευάγγελο Λιακοπούλο, δημιουργούνται φραγμοί από τις επίγειες δυνάμεις ώστε η φωτιά να μην φτάσει στους οικισμούς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοχή Καραμπά, όπου βρίσκονται οι αποθήκες πυρομαχικών, κοντά στην 111 πτέρυγα μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίαλο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Η αποθήκη έχει σφραγιστεί και έχει σημάνει συναγερμός ώστε να απομακρυνθεί το προσωπικό από το σημείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στην περιοχή επικρατεί πανικός, ακούγονται και νέες εκρήξεις, ενώ τις πρώτες είδαν οι εθελοντές που από θαλάσσης κατευθύνονται στην Κριθαριά για να παραλάβουν πολίτες.

Ο επικεφαλής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κάποιοι πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν και τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στην Αγχίαλο.

Αρκετοί κάτοικοι απομακρύνονται από την περιοχή με τα πλεούμενά τους.

Δεδομένου ότι η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, γίνεται έκκληση να κλείσουν πρατήρια υγρών καυσίμων στο μέτωπο Σωρού – Αγχιάλου.

Σχετικά άρθρα