Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καίγεται η Ελλάδα – Πύρινη κόλαση με δυο νεκρούς στη Μαγνησία

Καίγεται η Ελλάδα – Πύρινη κόλαση με δυο νεκρούς στη Μαγνησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλος, Εύβοια, Κάρυστος, Λαμία, Μαγνησία, Πυρκαγιά, Ρόδος, Φωτιά,

Εφιαλτική αναμένεται η νύχτα στη Μαγνησία, καθώς από το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν ξεσπάσει νέα πύρινα μέτωπα σε Βελεστίνο και Αλμυρό.

Μία γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι, ενώ εντοπίστηκε νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο στον Άγιο Γεώργιο.

Λίγες ώρες μετά τους θανάτους των δύο πιλότων του Καναντέρ που επιχειρούσε στην Κάρυστο, αλλά και του κτηνοτρόφου που αγνοούταν στον Πλατανιστό.

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 σε όλους τους κατοίκους του Βόλου το οποίο τους ενημερώνει ότι ο πληθυσμός πρέπει να παραμείνει κλεισμένος στα σπίτια του με κλειστά παράθυρα και πόρτες διότι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ήδη μέσα στην πόλη του Βόλου η κυκλοφορία είναι ελάχιστη και η ορατότητα πολύ περιορισμένη από τους πυκνούς καπνούς που έχουν σκεπάσει τον ουρανό.

Συνεχίζεται η εκκένωση σε Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι και όλες τις Βιομηχανικές Περιοχές

Συνεχίζεται η εκκένωση των οικισμών Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι καθώς και των ΒΙΠΕ Βόλου ύστερα από μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Νωρίτερα είχε εκκενωθεί ο Άγιος Γεώργιος Φερών.

Προληπτικά η Αστυνομία έχει κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου από τον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού και πάνω, ενώ πλέον η φλόγες έχουν μπει μέσα στις εγκαταστάσεις της Α’ ΒΙΠΕ και κατακαίει αύλειους χώρους βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, ενώ έχουν σταματήσει να κινούνται και τα τρένα, αφού η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται από την καιόμενη περιοχή.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνεται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που κάνουν τη φωτιά να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και προς κάθε κατεύθυνση.

Στην περιοχή από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, εθελοντές μαζί με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου καθώς και πεζοπόρα τμήματα του Στρατού.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρώτο μέλημά μας είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες και προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουμε τη φωτιά που κατακαίει τα πάντα.

»Προσπαθούμε να ανακόψουμε τις φλόγες πριν μπουν σε καθαρά κατοικημένες περιοχές στα προάστια του Βόλου.

»Ζήτησα και ήρθαν πυροσβεστικές ενισχύσεις από όλη τη Θεσσαλία και οι πυροσβέστες μας δίνουν μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά».

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους των οικισμών Γλαφυρά, Κάκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα να βρίσκονται σε ετοιμότητα

Νέο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των οικισμών Γλαφυρά, Κάκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Διαθέτει χώρους φιλοξενείας ο Δήμος Βόλου για τη διανυκτέρευση όσων εκκένωσαν τα σπίτια τους, λόγω της φωτιάς

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τη φωτιά που μαίνεται μεταξύ Βόλου και Βελεστίνου και την εκκένωση πολλών οικισμών στην περιοχή, για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βόλου ότι για την άμεση και πρακτική αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων, που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, θα δοθεί σε χρήση ο Εκθεσιακός Πολυχώρος του Δήμου για την διαμονή τους.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με πλήρη κλιματισμό, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα και για την διατροφή τους και την παροχή νερού, ενώ παράλληλα έχουν επιταχθεί δύο λεωφορεία για την μετακίνησή τους.

Επίσης για κάθε βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου με το γραφείο του Δημάρχου, στα τηλέφωνα 2421350173 και 174, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι αντιδήμαρχοι και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Διακόπτονται με εντολή της Πυροσβεστικής δρομολόγια αμαξοστοιχιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου

Λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας, αλλά και του Βελεστίνου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέταξε την διακοπή των δρομολογίων με ταυτόχρονη διακοπή του ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές.

H αμαξοστοιχία IC55 παραμένει στο Λιανοκλάδι και η επιβάτες θα προωθήθηκαν στον προορισμό τους που είναι η Αθήνα με λεωφορεία.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC54 που έχει σταματήσει στο σταθμό της Λιβαδειάς θα μετακινηθούν στους προορισμούς τους επίσης με λεωφορεία.

Ακόμη, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56 (Αθήνα -Θεσσαλονίκη) και 887 (Καλαμπάκα – Αθήνα) πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η διακοπή της κυκλοφορίας είναι πλήρης στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λιβαδειά και στο τμήμα Λάρισα -Βόλος λόγω πυρκαγιάς στο Βελεστίνο.

Ένατη ημέρα μάχης με τις φλόγες στη Ρόδο

Σε τρία σημεία δίνεται βαρύτητα σε ό,τι αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει για ένατη ημέρα τη Ρόδο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές μάχονται και με τις αναζωπυρώσεις που είναι συνεχείς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ένα μέτωπο της φωτιάς είναι από το Βάτι με κατεύθυνση ανατολικά προς Ασκληπειό, ένα δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στο βουνό απέναντι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση προς Μεσαναγρό και υπάρχει και ένα τρίτο μέτωπο προς Λαχανιά.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναζωπυρώσεις και την περιοχή των Απολλώνων όπου και αντιμετωπίζονται με αντιπυρικές ζώνες και κάθε άλλο τρόπο άμεσα προκειμένου να περιοριστούν.

Αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο

Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην Κάρυστο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα φωτιά και καίει δασική έκταση στο χωριό Αντιά.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Τετάρτης 26, Ιουλίου και αμέσως σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική, σύμφωνα με το e-vima.gr.

Σχετικά άρθρα