Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά στη Λαμία: Κάηκαν σπίτια – Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης

Φωτιά στη Λαμία: Κάηκαν σπίτια – Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαμία, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Μεγάλη έκταση έχει πάρει η φωτιά στη Λαμία. «Από τη μία πλευρά γλιτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους.

»Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…» δήλωσε ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός της Λαμίας.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

Λίγο μετά τις 18.00 στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση τριών οικισμών που βρίσκονται έξω από τη Λαμία.

Το μήνυμα αναφέρει συγκεκριμένα αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Μαγνησία Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή εκκενώστε τώρα προς Στυλίδα.

Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγη ώρα στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της Λαμίας.

Με ντουντούκες και κάθε πρόσφορο μέσο η Πολιτική Προστασία του δήμου Λαμιέων μαζί με την Πυροσβεστική προσπαθούν να εκκενώσουν τα σπίτια στην περιοχή του Αφανού όπου από τις 15.10 το μεσημέρι μαίνεται πυρκαγιά μέσα στα σπίτια, ενώ έχουν καεί τουλάχιστον τρία, σύμφωνα με το Lamiareport.gr.

Η φωτιά ξέσπασε στη βόρεια πλευρά της Λαμίας σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

Αμέσως έλαβε διαστάσεις καθώς ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή την οδήγησαν ανατολικά πλησιάζοντας επικίνδυνα σπίτια της περιοχής.

Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν από το κομμάτι δίπλα στο γήπεδο και γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών νοτιανατολικών ανέμων ξέφυγαν σε παρακείμενες κατοικίες. Πληροφορίες θέλουν να έχει καεί αποθήκη στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Μπιζανίου.

Ισχυρές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ενώ ενισχύθηκαν με εθελοντές, μηχανήματα και βυτιοφόρα του δήμου, ενώ την ίδια στιγμή έκαναν ρίψεις τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της πόλης.

Κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για δύο μέτωπα που γεννήθηκαν από το ίδιο σημείο. Ένα ξέφυγε προς το νεκροταφείο και το δεύτερο προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι μεγάλης έντασης, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σχετικά άρθρα