Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρίστες σαν πρόσφυγες πολέμου – Τα πρωτοσέλιδα «κόλαση» της Daily Mail

Τουρίστες σαν πρόσφυγες πολέμου – Τα πρωτοσέλιδα «κόλαση» της Daily Mail
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Ηνωμένο Βασίλειο, Πυρκαγιά, Ρόδος, Τουρίστες, Φωτιά,

Οι Βρετανοί τουρίστες στη Ρόδο και την Κέρκυρα προσπαθούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς τρομακτικές πυρκαγιές σαρώνουν τα ελληνικά νησιά, προκαλώντας τη μεγαλύτερη εκκένωση από καταστροφές που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Ολόκληρες οικογένειες αναγκάστηκαν να κουλουριαστούν στα πατώματα του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ρόδου και σε αθλητικές αίθουσες για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, καθώς περιμένουν να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους.

Με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Χιλιάδες τουρίστες περιμένουν ατελείωτες ώρες στο αεροδρόμιο αφού αναγκάστηκαν να φύγουν άρον άρον από τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που είχαν κλείσει για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ενώ οι πρώτοι ανακουφισμένοι Βρετανοί απεικονίστηκαν να φτάνουν στο Gatwick του Λονδίνου από τη Ρόδο το απόγευμα της Κυριακής, οι παραθεριστές που έχουν κολλήσει στο νησί δεν κρύβουν την οργή τους για ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες που δεν τους βρίσκουν εισιτήρια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Όπως λένε ο ελληνικός στρατός βοήθησε χιλιάδες ντόπιους και παραθεριστές, κυρίως Βρετανούς, βρίσκοντας τους χώρους για να κοιμηθούν σε σχολεία, γήπεδα και κέντρα αναψυχής.

Μια οικογένεια αναγκάστηκε να κοιμηθεί σε ένα στάδιο μόνο με τα μαγιό της, αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις αποσκευές της στο ξενοδοχείο της Ρόδου.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε ήταν πολύ αγχωτικό.

»Έκανε ζέστη, ήμασταν κουρασμένοι, χωρίς ρούχα, φορώντας ακόμα μόνο μαγιό και σορτς», είπε μια Βρετανή τουρίστρια.

Σχετικά άρθρα