Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρόδος: Καίγονται σπίτια και μία εκκλησία στο χωριό Λάερμα

Ρόδος: Καίγονται σπίτια και μία εκκλησία στο χωριό Λάερμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Πυρκαγιά, Ρόδος, Φωτιά,

Παραδομένη στις φλόγες είναι η Ρόδος, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάση κινείται εκτός ελέγχου σε πολλά μέτωπα χιλιομέτρων.

Η φωτιά μπήκε στο χωριό Λάερμα όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι καίγονται σπίτια αλλά και μία εκκλησία.

Χωριά εκκενώθηκαν και νωρίτερα, το ίδιο και ξενοδοχειακές μονάδες που παραδόθηκαν στη φωτιά, με τους τουρίστες να φυγαδεύονται εγκαίρως.

Αρκετό κόσμο απεγκλώβισε το Λιμενικό από θαλάσσης στις περιοχές Κιοτάρι και Λάρδος, ενώ για το λόγο αυτό επιτάχθηκαν τουριστικά σκάφη

Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Περίπου 2.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών από τις παραλίες Κιοτάρι και Λάρδο

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία των τουριστικών γραφείων του νησιού και με λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων.

«Ο μεγαλύτερος όγκος εκγλωβισμένων έχει ήδη μεταφερθεί.

»Από εκεί και πέρα η επιχείρηση αλλά και δυστυχώς και η φωτιά είναι σε εξέλιξη», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχετικά άρθρα