Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης: Αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης: Αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Λακωνία, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ρόδος, Φωτιά,

Με αναζωπυρώσεις βρίσκονται αντιμέτωπες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία.

Στη Δυτική Αττική, μάλιστα, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν, έλαβαν διαστάσεις λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό τους.

«Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στη Δυτική Αττική λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών έλαβαν διαστάσεις και γι αυτό και εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Άγιο Ιωάννη Κορακά, Κιάφα και ‘Αγιο Παντελεήμονα. Ομοίως αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν σε Λακωνία και Ρόδο», υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός.

Όπως είπε, στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών έχουν βρεθεί επίσης οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Ειδικότερα, επισήμανε ότι, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 110 άτομα που συνδράμουν στην πυρόσβεση καθώς και 14 προωθητές γαιών και μηχανήματα έργου με τους χειριστές τους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Το Λιμενικό Σώμα έχει διαθέσει 6 πλοιάρια που περιπολούν σε θαλάσσιες περιοχές όπου υπάρχουν πυρκαγιές.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει 120 οχήματα με 292 στελέχη για την διευκόλυνση τόσο των εκκενώσεων και της φύλαξης των περιουσιών όσο και της κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Στη συνέχεια ο κ. Αρτοποιός γνωστοποίησε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη 3 συλλήψεις ανδρών οι οποίοι εκτελούσαν θερμές εργασίες και από τις οποίες προκλήθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου, Βαγιονιά Γόρτυνας Ηρακλείου και Σητεία.

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα συνδυασμό ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία πολλές φορές μας υπερβαίνουν.

»Κι αύριο αναμένουμε εξίσου ακραίες συνθήκες.

»Επισημαίνουμε ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται δυστυχώς από αμέλεια», σημείωσε και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Σχετικά άρθρα