Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία και Ιταλία στέλνουν πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα

Γαλλία και Ιταλία στέλνουν πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ιταλία, Πυρκαγιά, Πυροσβέστης, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Πυροσβεστικό Αεροπλάνο, Φωτιά,

Τέσσερα canadair από την Γαλλία και την Ιταλία αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μετά την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

Ειδικότερα, ο κ. Λέναρσιτς σημείωσε:

«Μετά από αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, κινητοποιούμε δύο Canadair από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στη Γαλλία και δύο Canadair από τον στόλο μας του rescEU στην Ιταλία, που αναμένεται να φθάσουν ακόμη και σήμερα.

»Οι Ευρωπαίοι προτοποθετημένοι πυροσβέστες από τη Ρουμανία βοηθούν ήδη».

Εκτός από τα Canadair, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Νταρμανέν ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα στείλει και ένα αναγνωριστικό αεροπλάνο αλλά και δεκαοχτώ πυροσβέστες στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο υπουργός σε ηλεκτρονικό του μήνυμα, «μετά από αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνδρομής η γαλλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας αποφάσισε την αποστολή μίας δύναμης υποστήριξης στην Ελλάδα, η οποία μαστίζεται από μεγάλες πυρκαγιές».

Υπενθυμίζεται ότι κατά το περσινό καλοκαίρι η Ελλάδα όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν στηρίξει την Γαλλία, αποστέλλοντας δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σχετικά άρθρα