Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λουτράκι: Μέτωπο χιλιομέτρων κατακαίει δίπλα στην Εθνική Οδό – Στάχτες μόνιμες κατοικίες και εξοχικά

Λουτράκι: Μέτωπο χιλιομέτρων κατακαίει δίπλα στην Εθνική Οδό – Στάχτες μόνιμες κατοικίες και εξοχικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορινθία, Λουτράκι, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Πυκνό μαύρο καπνό και πύρινες γλώσσες που πετάγονταν δεκάδες μέτρα στον ουρανό αντίκρυσαν οι κάτοικοι των οικισμών δίπλα στο Λουτράκι λίγο πριν τις 15.00 της Δευτέρας.

Νωρίς το βράδυ οικισμοί εκκενώνονταν συνεχώς, ενώ αρκετές είναι οι διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Ο πύρινος εφιάλτης ξεκίνησε στην περιοχή Καλλιθέα και λόγω του ισχυρού βοριά πέρασε γρήγορα από τις περιοχές Ειρήνη, Κατουνίστρα και Άνω Καρμπουνάρι, φτάνοντας μέχρι την Εθνική Οδό, η οποία έκλεισε προληπτικά.

Δεκάδες κατοικίες, επιχειρήσεις και αγροτοδασικές εκτάσεις βρέθηκαν στο δρόμο της φωτιάς.

Με συνεχείς ρίψεις νερού τα πυροσβεστικά ελικόπτερα προσπάθησαν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, την ώρα που κάτοικοι και εθελοντές έδιναν τον δικό τους αγώνα στο έδαφος.

«Το μέτωπο ειναι τεράστιο, χιλιόμετρα, έχουν ξεκινήσει οι πυρκαγιές κοντά στο Λουτράκι και πλέον έχουν περάσει τον προαστιακό και έχει περάσει η φωτιά στο Καλαμάκι, στο παραλιακό τμήμα της Κορινθίας που είναι αυτό το χωριό.

»Έχουν γίνει ήδη καταστροφές σπιτιών, υπάρχουν διαμαρτυρίες κατοίκων που χάνουν τα σπίτια τους» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Προληπτικά χρειάστηκε να εκκενωθούν παιδικές κατασκηνώσεις οι οποίες φιλοξενούσαν 1.500 παιδιά αλλά και ένα κέντρο αποκατάστασης.

«Όλα τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστο γυμναστήριο Γεώργιος Γαλανόπουλος και φροντίζουμε από εκεί και πέρα για τα περαιτέρω.

»Τώρα ολοκληρώνεται και η εκκένωση στο κέντρο αποκατάστασης, περιμένουμε κάποια άτομα με περισσότερα κινητικά προβλήματα τα οποία θα πάνε στο Αλεξάνδρειο συνεδριακό.

»Είναι πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, είχαμε καθυστέρηση και απ’ τα εναέρια μέσα γιατί είχε και πυρκαγιά στην Κερατέα απ’ οτι είχαμε δει.

»Ελπίζουμε για το καλύτερο. Αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη όπως και τα εναέρια και επίγεια μέσα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών του Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Τάσος Σακελλαρίου.

Με μήνυμά της η Πολιτική Προστασία ζητά και από τους κατοίκους στα Ίσθμια, στον Παράδεισο και στο Καλαμάκι να εκκενώσουν τις περιοχές τους προς Κόρινθο. Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα και παλαιά εθνική οδό στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, αλλά και των συρμών του προαστιακού.

Από αργά το απόγευμα της Δευτέρας, νέο μέτωπο καίει δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα