Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καύσωνας: Την Τετάρτη 38°C – ΠΣΚ έως 43°C

Καύσωνας: Την Τετάρτη 38°C – ΠΣΚ έως 43°C
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καύσωνας,

Σταδιακά οι ισχυροί άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να ανεβαίνει σπάζοντας το φράγμα των 40 βαθμών, έχοντας παράλληλα μπει σε μια άνυδρη περίοδο για την χώρα.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι θα κρατήσουν οι θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών τουλάχιστον για 3 ημέρες, με τις υψηλότερες τιμές να φτάνουν έως και 43 βαθμούς τις ημέρες Παρασκευή με Κυριακή, ήδη όμως από την Τετάρτη θα αρχίσει ο υδράργυρος να δείχνει 38 βαθμούς σε αρκετές περιοχές.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα με λίγες μόνο παροδικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπως και δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, με εξαίρεση το κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο που τοπικά θα συνεχίσουν να πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι που τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή και θα φτάσει στα κεντρικά μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς και μέχρι τους 34 βαθμούς στη νησιωτική χώρα.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό με θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς, ενώ θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στα 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι στα 3 με 4 μποφόρ και μόνο το πρωί μπορεί να φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη θα συνεχιστεί ο αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις στα βόρεια.

Οι άνεμοι πλέον θα είναι ισχυροί μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα δεν θα ξεπερνάει τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο φτάνοντας τους 37 με 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Από την Τετάρτη ξεκινάει μια θερμή μακρά περίοδος όπου οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς οι μέγιστες τιμές και θα διατηρηθούν μέχρι και την άλλη εβδομάδα.

Το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής για την χώρα μας θερμοκρασιακά, με τις υψηλότερες τιμές να φτάνουν τους 43 βαθμούς και τα βράδια να μην πέφτει το θερμόμετρο κάτω από τους 30 βαθμούς.

Άνεμοι μέτριοι σε όλη τη χώρα και ο ήλιος καθαρός αλλά και καυτός παντού.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.) – Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα