Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Καταπέλτης κατά του Λιμενικού για το ναυάγιο της Πύλου

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Καταπέλτης κατά του Λιμενικού για το ναυάγιο της Πύλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Welle, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Ευρωβουλευτές, Λαθρομετανάστες, Λιμενικό Σώμα, Μετανάστες, Ναυάγια, Πρόσφυγες, Πύλος,

Στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες κατά της ελληνικής ακτοφυλακής. Ανεξάρτητη έρευνα ζητούν ευρωβουλευτές.

Μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου αυξάνονται σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung οι αμφιβολίες για την περιγραφή του δυστυχήματος από το ελληνικό λιμενικό σώμα.

«Δηλώσεις επιζώντων και έρευνα πολλών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των πρακτορείων AP και Reuters, των New York Times και του Der Spiegel, ενισχύουν την υποψία ότι η ελληνική ακτοφυλακή μπορεί να άφησε τον πλοίο στη μοίρα του για ώρες και να το καταδίκασε έτσι να βυθιστεί».

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ οι ευρωβουλευτές αμφισβήτησαν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια αντικειμενική διερεύνηση του συμβάντος», αναφέρει η FAZ. Ως εκ τούτου, ζήτησαν μια ανεξάρτητη διεθνή έρευνα.

«Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον κατέστησε σαφές ότι, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά ανοιχτά ερωτήματα, δεν έχει την αρμοδιότητα να ξεκινήσει μια τέτοια έρευνα».

«Συγκεκριμένα», συνεχίζει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, «δεν είναι σαφές εάν το Λιμενικό όχι μόνο δεν κατάφερε να αποτρέψει την ανατροπή και βύθιση του πλοίου, αλλά την κατέστησε δυνατή ακόμη και από αμέλεια.»

«Επίσης, δεν είναι σαφές εάν το πλοίο της ακτοφυλακής ρυμούλκησε το «Adriana» και σημειώθηκε το δυστύχημα», διερωτάται η FAZ.

«Την επομένη της τραγωδίας, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος αρχικά αρνήθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν σχοινιά.

»Μια μέρα αργότερα, το Λιμενικό Σώμα άλλαξε τροπάρι και ανέφερε ότι τα δύο πλοία ήταν δεμένα μαζί για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά μόνο για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους στο πλοίο», αναφέρει η εφημερίδα.

«Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή γνώριζε την ακριβή θέση του πλοίου από το πρωί της 13ης Ιουνίου».

«Εάν υπάρξει δικαστική συνέχεια, μια δήλωση που αποδίδεται στον καπετάνιο του Faithful Warrior στους New York Times θα μπορούσε να είναι σημαντική», επισημάνει η FAZ.

«Ο καπετάνιος φέρεται να είπε ότι κάποιοι από τους επιβάτες είχαν πετάξει πίσω τις προμήθειες που παρέδωσε και φώναξαν ότι ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ιταλία.

»Σύμφωνα με δηλώσεις επιζώντων όμως, αυτοί δεν ήταν οι επιβάτες, αλλά ο καπετάνιος και το αιγυπτιακό του πλήρωμα».

Πηγή: dw.com

Σχετικά άρθρα