Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: Έρχεται διήμερο με σχεδόν καύσωνα

Καιρός: Έρχεται διήμερο με σχεδόν καύσωνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καύσωνας,

Μπορεί… καύσωνας να μην είναι ακριβώς αφού τα θερμόμετρα δεν θα δείξουν 38 βαθμούς, (θερμοκρασία στην οποία ο ανθρώπινος οργανισμός αρχίζει να νιώθει δυσφορία) όμως ο υδράργυρος ανεβαίνει και μετά από πολύ καιρό θα δείξει ακόμα 37 βαθμούς.

Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανεβαίνει και ενώ η κορύφωση έρχεται Παρασκευή και Σάββατο, όταν και θα αισθανθούμε πως το καλοκαίρι είναι εδώ, με το κύμα ζέστης να σαρώνει την Ελλάδα.

Μοναδικές παραφωνίες κάποιες μπόρες προς τα βόρεια, σε Μακεδονία και Θράκη, αλλά και στην κεντρική Ελλάδα.

Μετά την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για 37άρια, το meteo κάνει λόγο σε ανακοίνωση του επίσης για θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι υψηλές πιέσεις που θα επικρατήσουν στην Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών κυρίως προς την Ιταλία, την Κεντρική Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια όπου και αναμένονται αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

»Όμως η προαναφερθείσα μεταφορά θερμών αερίων μαζών θα επηρεάσει και τη χώρα μας, όπου θα καταγραφεί σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

»Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η άνοδος αυτή αναμένεται να κορυφωθεί από την Παρασκευή και να φτάσει κατά τόπους τους 36 έως 37 βαθμούς Κελσίου».

Τι λέει η Ερμιόνη Κατιρτζόγλου για τον καιρό των επόμενων ημερών

Σύμφωνα με την μετεωρόλογο της ΕΡΤ, Ερμιόνη Κατιρτζόγλου, την Τετάρτη αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με τους βόρειους ανέμους μόνο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο να φτάνουν τα 6 μποφόρ, συγκρατώντας τη θερμοκρασία στα ανατολικά μέχρι τους 28 με 30 βαθμούς.

Στα κεντρικά και δυτικά η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περεταίρω άνοδο φτάνοντας του 31 με 33 βαθμούς.

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα έχει καλοκαιρινό καιρό, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει και να σταθεροποιείται στους 33-35 βαθμούς, και τους βοριάδες με εντάσεις στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στη βόρεια Ελλάδα αλλά και στα κεντρικά ηπειρωτικά μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται εκ νέου πιο οργανωμένες τοπικές βροχές.

Έρχονται δύο ημέρες με πολλή ζέστη – Οι περιοχές με 37άρια

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, έρχεται ένα ζεστό διήμερο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, όμως από την Κυριακή και έπειτα μία νέα ψυχρή αέρια μάζα κινείται προς την περιοχή μας.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν την Παρασκευή και το Σάββατο να είναι οι θερμότερες ημέρες της εβδομάδας, με πολλές περιοχές της χώρας να βλέπουν από 35άρια έως και 37 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη τις πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένουμε προς την περιοχή του Έβρου, στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, στον θεσσαλικό και αργολικό κάμπο, προς το Αγρίνιο, προς τον Πύργο Ηλείας, προς τη Βοιωτία, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία.

Ενώ, υψηλές θερμοκρασίες θα δούμε και προς τα πιο νότια τμήματα της Κρήτης, όπως στις Μοίρες Ηρακλείου.

Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για κύμα καύσωνα, μιας και τα βράδια υποχωρεί αρκετά η θερμοκρασία και ο υδράργυρος δεν ξεπερνά τους 38 βαθμούς, που θεωρείται το όριο όπου ο ανθρώπινος οργανισμός αρχίζει και δυσφορεί.

Σχετικά άρθρα