Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναυάγιο με μετανάστες: Όσοι πλήρωσαν λιγότερα «ναύλα» πήγαν στα αμπάρια

Ναυάγιο με μετανάστες: Όσοι πλήρωσαν λιγότερα «ναύλα» πήγαν στα αμπάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μεσσηνία, Μετανάστες, Ναυάγια, Πρόσφυγες, Πύλος,

Από την Αίγυπτο ξεκίνησε το αλιευτικό που βυθίστηκε στην Πύλο, στη Λιβύη επιβιβάστηκαν μετανάστες κι έγινε ο τάφος για εκατοντάδες ανθρώπους.

Ενδεικτικό των άθλιων συνθηκών υπό τις οποίες ταξίδευαν οι μετανάστες, είναι ότι πολλοί από αυτούς κινδύνευαν να πεθάνουν από ασφυξία, λόγω του συνωστισμού στα αμπάρια του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κωνσταντίνας Τσεγγενέ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι διακινητές ξεκίνησαν το ταξίδι προς τον θάνατο από την Αίγυπτο και είχε ενδιάμεσο σταθμό το Μπρουκ της Λιβύης.

Όπως έχουν καταγράψει οι φωτογραφίες ντοκουμέντα του πλοίου πριν βυθιστεί, το κατάστρωμα ήταν ασφυκτικά γεμάτο, με ανθρώπους στοιβαγμένους.

Ταυτόχρονα, ήταν στριμωγμένοι στα αμπάρια σαν τα ποντίκια, σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες ακόμα επιβάτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Και αυτό γιατί «πρώτη θέση» θεωρείται το κατάστρωμα, στο οποίο βρίσκονταν όσοι είχαν κλείσει ένα πιο «ασφαλές» ταξίδι, δίνοντας φυσικά περισσότερα χρήματα.

Όσοι πλήρωσαν λιγότερα, είτε επειδή δε τα διέθεταν, είτε επειδή οι διακινητές έκαναν έκπτωση κυρίως στα γυναικόπαιδα κατέληξαν στα αμπάρια.

Επιζώντες μετέφεραν και την ανατριχιαστική εκτίμηση ότι στον προορισμό τους δε θα έφταναν κάποιοι, καθώς θα πέθαιναν από ασφυξία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σχετικά άρθρα