Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναυάγιο με μετανάστες: «…είχαν αρχίσει να πίνουν το νερό της θάλασσας»

Ναυάγιο με μετανάστες: «…είχαν αρχίσει να πίνουν το νερό της θάλασσας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ναυάγια, Πρόσφυγες, Πύλος,

Τις δραματικές συνθήκες που επικρατούσαν πάνω στο πλοίο με τους μετανάστες που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου περιέγραψε η Ιταλίδα δημοσιογράφος, Αλεσάντρα Τσινίτι.

«Φοβόντουσαν πολύ, διότι δεν είχαν πια νερό να πιουν από μέρες και είχαν αρχίσει να πίνουν το νερό της θάλασσας.

»Είπαν ότι υπήρξαν έξι νεκροί πάνω στο σκάφος, νεκροί από δίψα, ανάμεσά τους και δυο παιδιά» είπε, μιλώντας στο Star, η δημοσιογράφος,

Σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών, που επικαλέστηκε η δημοσιογράφος, το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο, καθώς αυτός που ήξεραν για καπετάνιο του πλοίου κατέβασε μια σωσίβια λέμβο και απομακρύνθηκε, όταν η κατάσταση πια είχε γίνει πλέον έντονη.

«Αυτή η πληροφορία δεν ξέρουμε αν έχει επιβεβαιωθεί» σιευκρινίζει η Τσινίτι.

Η δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, μερικοί μετανάστες ζήτησαν να επιστρέψουν στη Λιβύη, καθώς φαινόταν από την αρχή ότι η μηχανή αυτού του ψαροκάικου είχε προβλήματα και φοβόντουσαν ότι δε θα έφταναν στην Ιταλία.

«Από ό,τι φαίνεται, οι διακινητές είπαν “όχι, όχι, συνεχίζουμε”.

»Σύμφωνα με μερικές μαρτυρίες, στην αρχή προσπάθησαν να χτυπήσουν με σχοινιά τους μετανάστες που ήθελαν να γυρίσουν πίσω» αποκάλυψε η Αλεσάντρα Τσινίτι.

Τις ίδιες δραματικές συνθήκες, τη φυγή του καπετάνιου και την ύπαρξη νεκρών πριν το πλοίο βυθιστεί ανέφερε στη μακροσκελή ανάρτησή της και η ακτιβίστρια Nawal Soufi, η οποία ήταν η πρώτη που επικοινώνησε με τους επιβάτες του πλοίου όπως αναφέρει το Alarm Phone.

Σχετικά άρθρα