Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΝΦΙΑ: Τα νέα εκκαθαριστικά στο taxisnet

ΕΝΦΙΑ: Τα νέα εκκαθαριστικά στο taxisnet
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Taxis, ΕΝΦΙΑ,

Από την Τρίτη, αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται εκπτώσεις και απαλλαγές από το φόρο. Νέο εκκαθαριστικό πρόκειται να λάβουν οι εξής φορολογούμενοι:

-νοικοκυριά με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (φετινό εκκαθαριστικό) έως 9.000 ευρώ (το όριο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί), με έως 150 τμ κτίσματα και αξία ακινήτων έως 85.000 ευρώ εφόσον είναι άγαμοι, 150.000 εφόσον είναι έγγαμοι και 200.000 εφόσον έχουν παιδιά. Οι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας θα δουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ κατά 50%.

-τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ (το όριο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί) με έως 150 τετραγωνικά κτίσματα.

-όσοι έχουν κτίσματα με ανενεργή ηλεκτρική παροχή καθόλη τη διάρκεια του 2013 τα οποία έχουν δηλώσει ως «κενά» στο έντυπο Ε2. Τα συγκεκριμένα ακίνητα δικαιούνται έκπτωση 20% από το φόρο.

Μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών θα ανοίξει και η εφαρμογή Ε9 για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων από όσους έχουν κάνει λάθη στη εικόνα της ακίνητης περιουσίας τους.

Σχετικά άρθρα