Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταμεία: Έκτακτη επιχορήγηση για να μην κοπούν συντάξεις

Ταμεία: Έκτακτη επιχορήγηση για να μην κοπούν συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, ΟΑΕΕ, Υπουργείο Εργασίας, Χρήστος Σταϊκούρας,

Έκτακτη επιχορήγηση προς τον ΟΑΕΕ και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ)για τις συντάξεις, ύψους 100 και 50 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα, ενέκριναν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Οι δύο κοινές υπουργικές αποφάσεις επιχειρούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο για νέο ψαλίδι στις συντάξεις εντός του έτους.

Η επιχορήγηση των 50 εκατ. ευρώ στο ΕΤΕΑ προέρχεται από το το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ). Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν “μέρος του ελλείμματος του ΕΤΕΑ για το έτος 2014”.

Στο επικουρικό ταμείο των μισθωτών έχει ήδη επιβληθεί μείωση συντάξεων, κατά 5,2%, από τον Ιούνιο του 2014 και βάσει του νόμου, θα έπρεπε να εξετάζεται ανά τρίμηνο το έλλειμμα του ταμείου και να αποφασίζεται εάν πρέπει να γίνει νέα παρέμβαση ή όχι. Απ’ ότι φαίνεται το ταμείο αντιμετωπίζει ελλείμματα. Η πρόσθετη χρηματοδότηση του ταμείου απο το ΑΚΑΓΕ αποφασίστηκε για να μη γίνει νέο κούρεμα στις συντάξεις, βάσει της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Όσον αφορά τον ΟΑΕΕ, του επιχορηγούνται 100 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθεί επίσης, μέρος του ελλείμματος του κλάδου σύνταξης του Οργανισμού για το 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο ΟΑΕΕ έχει λάβει επιπλέον χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 320 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα