Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες μετανάστες στον Έβρο για να περάσουν σε ελληνικό έδαφος – Πρωθυπουργική ανακοίνωση

Δεκάδες μετανάστες στον Έβρο για να περάσουν σε ελληνικό έδαφος – Πρωθυπουργική ανακοίνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Σαρμάς, Έβρος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας στον Έβρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί νέες ομάδες μεταναστών με γυναίκες και παιδιά στην περιοχή Μαράσια.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έντονες είναι οι πιέσεις στον Έβρο τις τελευταίες ώρες με τη βοήθεια τούρκων από την στρατοχωροφυλακή προκειμένου να περάσουν σε ελληνικό έδαφος μετανάστες, οι οποίοι φέρουν μαζί τους και παιδιά.

Πρόκειται για περίπου 70-80 μετανάστες χωρίς χαρτιά οι οποίοι έφτασαν στην περιοχή Μαράσια και σύμφωνα με αρμόδιες Αρχές βρίσκονται στην τουρκική πλευρά με αποτέλεσμα οι ελληνικές δυνάμεις να μην μπορούν να επιχειρήσουν.

Μάλιστα και στη Νέα Βύσσα, επίσης σε τουρκικό έδαφος εντοπίστηκαν επιπλέον 25 μετανάστες παιδιά.

Ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές απο ΜΚΟ η οποία έδωσε τις συντεταγμένες, ωστόσο δεν μπορούν ούτε σε αυτή την περίπτωση να επιχειρήσουν, παρακολουθώντας από κοντά πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου πέντε μετανάστες από το Ιράκ εντοπίστηκαν στο Σουφλί.

Εκτιμάται πως εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία διασχίζοντας με βάρκα τον Έβρο.

Ανακοίνωση από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό

Οι ελληνικές Αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια.

Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών Αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα