Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Telegraph: Εάν δεν είχε πάρει ο Έλγιν τα Γλυπτά θα ήταν θεμέλια σε σουβλατζίδικο

Telegraph: Εάν δεν είχε πάρει ο Έλγιν τα Γλυπτά θα ήταν θεμέλια σε σουβλατζίδικο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Telegraph, Αμάλ Αλαμουντίν, Βρετανικό Μουσείο, Γλυπτά Παρθενώνα Βρετανικό Μουσείο, Μουσείο Ακρόπολης, Παρθενώνας,

Με ένα εξόχως προκλητικό άρθρο η βρετανική Telegraph συνεχίζει τον πόλεμο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στον απόηχο της επίσκεψης της Αμάλ Αλαμουντίν στην Ελλάδα, με τίτλο «Τα “Ελγίνεια” Μάρμαρα ανήκουν στη Βρετανία, κα Κλούνει».

Ο αρθρογράφος Τζέρεμι Πάξμαν (Jeremy Paxman) με το γνωστό βρετανικό φλεγματικό χιούμορ φτάνει στο σημείο να πει ότι «σε περίπτωση που ο σιχαμένος Λόρδος Έγλιν δεν είχε πάρει τα μάρμαρα, αυτά θα είχαν καταλήξει θεμέλια σε σουβλατζίδικο».

Αναφερόμενος στο μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε η Αλαμουντίν, ο αρθρογράφος τονίζει ότι «πρόκειται για ένα εκπληκτικό μουσείο μίας χώρας που ξόδεψε χρήματα που δεν είχε».

«Το μουσείο στην Ακρόπολη, εκθέτει όσα έχει αλλά και αυτά που δεν έχει στην κατοχή του» τονίζει εννοώντας τα γλυπτά του Παρθενώνα τα οποία βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

«Τα γλυπτά είχαν αγοραστεί νόμιμα από τον Λόρδο Έλγιν σε μία περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή. Οι ηγέτες της χώρας συμφώνησαν με αυτό, και ας μην συμφωνούν τώρα οι πολίτες» προσθέτει ο Paxman για να φτάσει στη συνέχεια στο σημείο να αναρωτηθεί τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχε πάρει ο Έλγιν τα γλυπτά.

«Οι Αθηναίοι συνήθιζαν να λιώνουν τα αγάλματα για την παραγωγή ασβέστη και να χρησιμοποιούν τμήματα των υπέροχων κλασικών κτιρίων για να κατασκευάσουν τις κατοικίες τους».

Σχετικά άρθρα