Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτομαγιά: Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ – 24ωρη απεργία των εργαζόμενων

Πρωτομαγιά: Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ – 24ωρη απεργία των εργαζόμενων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Λεωφορεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μετρό, Πρωτομαγιά, Τραμ, Τρόλεϊ,

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ως εκ τούτου ακινητοποιημένα θα είναι την Δευτέρα 1η Μαΐου, το Μετρό Γραμμή 1 – Γραμμές 2&3) και το Τραμ.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαχομένων ΣΤΑΣΥ τονίζει:

«Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι!

»Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης».

»Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ζητούν «κατώτατο μισθό, αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. Ουσιαστικές αυξήσεις στα εισοδήματά μας.

»Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Δημόσιο και Καθολικό Σύστημα Υγείας.

»Διεκδικούμε προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές ανάγκες της επιχείρησης με μόνιμο προσωπικό για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Μέσου, προς όφελος των επιβατικού κοινού».

Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό.

»Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τον κρατικό έλεγχο στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας.

»Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωσή μας.

»Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ.

Πως θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, τόσο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τη Δευτέρα 1η Μαΐου ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09.00 έως 21.00.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Σχετικά άρθρα