Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον Ιούλιο η δίκη για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα

Τον Ιούλιο η δίκη για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναστασία Βάτσικα, Κυριάκος Γριβέας, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,

Στα τέλη Ιουλίου θα εξεταστεί τελικά το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα, το οποίο κατηγορείται για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Συγκεκριμένα, η νέα δίκη στο ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ ορίστηκε για τις 22, 23 και 24 Ιουλίου.

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, κατέθεσε σειρά από αιτήματα-προϋποθέσεις, τα οποία έγιναν δεκτά, προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη, το καλοκαίρι.

Σήμερα ήταν η τρίτη φορά που το ζεύγος Γριβέα εμφανίστηκε ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου. Τις δύο προηγούμενες φορές η δίκη τους αναβλήθηκε με την αιτιολογία ότι η υπεράσπιση «χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει τα επιχειρήματά της, ώστε να μην εκδοθούν οι δύο κατηγορούμενοι».

Όλο το διάστημα από σήμερα έως τις 22 Ιουλίου, ο δικηγόρος της υπεράσπισης θα συναντηθεί αρκετές φορές με τον δημόσιο κατήγορο, ώστε να εξετάσουν από κοινού την πορεία τις υπόθεσης. Όλες οι τυπικές διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 2 Ιουλίου.

Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, παραδόθηκαν στις βρετανικές Αρχές στις 22 Ιανουαρίου, αφού πρώτα είχε κανονιστεί ραντεβού με την αστυνομία.

Πέρασαν από την αυτόφωρη διαδικασία και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών, ήταν η καταβολή 50.000 λιρών, η παράδοση των διαβατηρίων τους και η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να έχουν ανοικτά τα κινητά τηλέφωνά τους 24 ώρες το 24ωρο και να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών Αρχών.

Σχετικά άρθρα