Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταύρος: Ο Προαστιακός παρέσυρε 17χρονο – Καταγγελίες για αφύλακτες διαβάσεις – Σαν να ήθελε να αυτοκτονήσει

Ταύρος: Ο Προαστιακός παρέσυρε 17χρονο – Καταγγελίες για αφύλακτες διαβάσεις – Σαν να ήθελε να αυτοκτονήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Προαστιακός Σιδηρόδρομος, Τρένο,

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 17χρονος που παρασύρθηκε το βράδυ της Παρασκευής από συρμό του Προαστιακού στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στον Ταύρο.

Ο νεαρός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Τζάνειο και βρίσκεται διασωληνωμένος, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Πώς έγινε το περιστατικό

Το ατύχημα με τον ανήλικο σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, όταν από το σημείο διερχόταν η αμαξοστοιχία της Hellenic Train με προορισμό το αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο ανήλικος βρισκόταν πλησίον της σιδηροδρομικής διάβασης και εισήλθε στη σιδηροδρομική γραμμή, όταν κατέβηκαν οι μπάρες διακοπής της κυκλοφορίας.

Μάλιστα, από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται ότι αγνόησε τόσος τις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου ασφαλείας, αλλά και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που πλησίαζε εκείνη την ώρα στο σημείο.

«Πρώτα ακούσαμε τις φωνές και μετά ακούσαμε την κόρνα του τρένου» ανέφερε κάτοικος της περιοχής για το τραγικό περιστατικό, υπογραμμίζοντας ότι αρκετά ζητήματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο παραμένουν άλυτα.

Καταγγελίες για τις διαβάσεις

Από την άλλη, αρκετοί είναι εκείνοι που καταγγέλλουν ότι παρά τις αλλαγές που ακολούθησαν την τραγωδία των Τεμπών σε ζητήματα ασφαλείας στα τρένα, οι διαβάσεις παραμένουν μια ανοιχτή πληγή.

Όπως αναφέρουν αρκετές από τις διαβάσεις τόσο για τα οχήματα, όσο και για τους πεζούς παραμένουν αφύλακτες και επικίνδυνες.

Χαρακτηριστικά για την περίπτωση του Ταύρου, κάτοικοι της περιοχής σημείωσαν ότι «είναι μια αφύλακτη διάβαση, δίχως φωτισμό», συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει αρκετή φύλαξη.

«Πολλές φορές περνά το τρένο και δεν κατεβαίνουν καν οι μπάρες» πρόσθεσαν.

Αγνόησε τις προειδοποιήσεις

Νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 17χρονος βρισκόταν κοντά στη διάβαση και όταν κατέβηκαν οι μπάρες πέρασε και εισήλθε στη σιδηροδρομική γραμμή.

Ο φύλακας με τη σφυρίχτρα που διαθέτει έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες για να απομακρυνθεί ο νεαρός, ενώ ο 17χρονος αγνόησε και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που έφτανε στο σημείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο μηχανοδηγός του συρμού στα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς στο σημείο του ατυχήματος ανέφερε ότι η εντύπωση που του έδωσε ο νεαρός ήταν ότι στάθηκε σκόπιμα μπροστά στο τρένο.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν το σενάριο της απόπειρας αυτοκτονίας ωστόσο για την ώρα η έρευνα συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο ο 17χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός ο φέρει κακώσεις σε όλο του το σώμα καθώς και στο κεφάλι.

Οι γιατροί του κάνουν εξετάσεις γιατί φοβούνται για εσωτερική αιμορραγία ενώ υπεβλήθη και σε αξονική τομογραφία.

Λόγω της σοβαρής κατάστασης των τραυμάτων του διασωληνώθηκε.

Σχετικά άρθρα