Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιάσκο ΕΥΠ: Αφού τους διέφυγε η Μαρία Τσάλλα τώρα ψάχνουν να βρουν το δίκτυο που ήθελε να στήσει

Φιάσκο ΕΥΠ: Αφού τους διέφυγε η Μαρία Τσάλλα τώρα ψάχνουν να βρουν το δίκτυο που ήθελε να στήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κατασκοπεία, Μαρία Τσάλλα - Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, Πράκτορες, Ρωσία,

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δράση της Ρωσίδας κατασκόπου, Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, η οποία κυκλοφορούσε στην Ελλάδα, με το όνομα «Μαρία Τσάλλα» και είχε εγγραφεί στο δημοτολόγιο Αλιβερίου.

Τόσο στην ΕΥΠ όσο στις Ευρωπαϊκές Αρχές, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, με τις έρευνες να εστιάζουν στο δίκτυο που προσπαθούσε να στήσει η ίδια στη χώρα μας, όσο και στους συνδέσμους που τη βοήθησαν να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει και ο σύζυγός της, επίσης κατάσκοπος που δρούσε στη Βραζιλία, και εξαφανίστηκε την ίδια περίοδο με εκείνη.

Ο «Ντάνιελ Κάμπος» (Gerhard Daniel Campos Wittich), όπως και ήταν το κωδικό του όνομα, διέμενε στη Βραζιλία και είχε καταφέρει να εξασφαλίσει το πολυπόθητο διαβατήριο για την Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, προκειμένου να μπορέσει να ταξιδέψει σε αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Ο ίδιος δήλωνε διπλή υπηκοότητα – βραζιλιάνικη και αυστριακή.

Στην πραγματικότητα είναι Ρώσος που ανακλήθηκε και αυτός πίσω στην πατρίδα του, όπως μεταδίδεται.

Ο άνδρας διατηρούσε σχέση με μία γυναίκα από τη χώρα για να έχει κάλυψη, η οποία ήταν και εκείνη που τον αναζήτησε πρώτη όταν έχασε τα ίχνη του.

Της είχε πει ότι θα λείψει μερικές ημέρες σε ταξίδι, ωστόσο, δεν ξαναείχε νέα του. Τότε ξεκίνησε μια εκστρατεία για τον εντοπισμό του.

Ο ίδιος επικοινώνησε τελευταία φορά μαζί της στις 9 Ιανουαρίου του 2023, λίγο πριν τον ανακαλέσουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες τον είχαν στρατολογήσει και εκπαιδεύσει στο πρόγραμμα Illegals.

Πού εστιάζουν οι έρευνες

Οι έρευνες για την «Μαρία Τσάλλα», εστιάζουν στο δίκτυο που προσπαθούσε να στήσει η ίδια στη χώρα μας, όσο και στους συνδέσμους που τη βοήθησαν να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα

Συγκεκριμένα, ερευνώνται η είσοδός της στην Ελλάδα και η ληξιαρχική πράξη γέννησης από το Ληξιαρχείο Αμαρουσίου, καθώς και η εγγραφή της στα δημοτολόγια Κύμης – Αλιβερίου αλλά και η απόκτηση ελληνικής ταυτότητας και ΑΦΜ.

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, προκειμένου να πάρει στα χέρια της τα ελληνικά έγγραφα με ημερομηνία γέννησης τον Δεκέμβριο του 1991 με πλαστό πιστοποιητικό ενός μωρού που γεννήθηκε και πέθανε αμέσως μαρτυράει μελέτη αλλά και οργανωμένο κύκλωμα που εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι το Αλιβέρι.

Μάλιστα ακόμα και οι ημερομηνίες που επέλεξε για την έκδοση των εγγράφων προκαλούν εντύπωση καθώς εγγράφηκε στο Δημοτολόγιο Αλιβερίου στις 21/12/2018 και έκανε την πρώτη αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας από το Αστυνομικό Τμήμα της ίδιας πόλης στις 24/12/2018.

Όλα δηλαδή έγιναν σε τρεις ημέρες και μάλιστα την εποχή των γιορτών ώστε η «Μαρία Τσάλλα» να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως οι Δημόσιες Υπηρεσίες λειτουργούσαν με μειωμένο προσωπικό.

Στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας το οποίο ανακλήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, αναφέρεται το όνομα, το ύψος, ο τόπος γέννησης, ενώ φαίνεται εγγεγραμμένη στο δημοτολόγιο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου καθώς και η πρώτη υπογραφή της κατασκόπου ως «Μαρία Τσάλλα».

Δηλώνει αγνώστου πατρός και πως γεννήθηκε το 1991. Διεύθυνση κατοικίας δηλώνεται αόριστα Αλιβέρι, Εύβοιας.

Μάλιστα ο άνθρωπος που υπέγραψε ως μάρτυρας για να ταυτοποιήσει τη «Μαρία Τσάλλα» στην ταυτότητά της μίλησε στον Alpha και αποκάλυψε πως τον παγίδεψαν.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ηλικίας 83 ετών σήμερα και 78 ετών το 2018, ο οποίος ήταν γείτονας στα νότια προάστια της Αθήνας με μία οικογένεια με το επίθετο «Τσάλλα» και θυμόταν μία μητέρα μαζί με το μωρό της.

Το 2018 δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τη γειτόνισσά του, η οποία του παρουσιάστηκε ως η υποτιθέμενη μητέρα της «Μαρίας Τσάλλα» και του ζήτησε να βοηθήσει εκείνο το μωρό που μεγάλωσε και ήθελε να σπουδάσει πλέον στην Ελλάδα.

«Ήταν παντρεμένοι και είχαν ένα μωρό.

»Η μάνα ήταν Ελληνίδα ήταν Λατινοαμερικάνος νομίζω, από κάπου εκεί.

»Αυτό έγινε πριν από 30 χρόνια», είπε αρχικά ο ηλικιωμένος.

«Δέχθηκα ένα τηλέφωνο από τη μητέρα.

»Πέθανε τώρα ας πούμε ο πατέρας και μου λέει ξέρεις έχουμε πάει εκεί, πέθανε ο τάδε, η Ελληνίδα τώρα η μάνα, φτιάχνω τώρα τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη, εκείνο το μωρό που είχαμε, για να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει», συμπλήρωσε.

«Με παρακάλεσε τότε στο τηλέφωνο και μου λέει σε παρακαλώ επειδή έχω δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο… και της λέω εντάξει.

»Να βεβαιώσω αυτό, ότι δηλαδή ήταν αυτή, εκείνη την εποχή. Ότι υπήρχε αυτό, δεν ήταν στον αέρα δηλαδή», κατέληξε.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος που τη βοήθησε

Από ό,τι φαίνεται, η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίροβα, είχε βοήθεια από τον δικηγόρο Αλιβερίου Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος, όμως, σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα είπε ότι δεν θυμάται την υπόθεση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ανέφερε ότι «Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου.

»Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο.

»Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας».

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε πως έπεσε θύμα παραπλάνησης από τη «Μαρία Τσάλλα».

«Συνάντησα εκεί πέρα αυτή τη γυναίκα και θα έπρεπε να φέρει ένα συμφωνητικό μισθώσεως. Μας δούλεψε αυτή η κυρία», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα