Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εφοπλιστής έκανε φραστική επίθεση σε ηθοποιούς θεατρικής παράστασης και μετά ζήτησε συγγνώμη

Εφοπλιστής έκανε φραστική επίθεση σε ηθοποιούς θεατρικής παράστασης και μετά ζήτησε συγγνώμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφοπλιστές,

Φραστική επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στους ηθοποιούς της παράστασης του Κωνσταντίνου Ρήγου «Πεταλούδες στο Στομάχι» που παιζόταν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, έκανε ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος την προηγούμενη Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ethnos.gr το θέατρο έστειλε εξώδικο στον εφοπλιστή και αυτός στη συνέχεια απάντησε με επιστολή συγγνώμης.

Η ανακοίνωση του θεάτρου

«Την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κατά τη διάρκεια της παράστασης “Πεταλούδες στο στομάχι”, ο θεατής, κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε.

»Μόλις βεβαιωθήκαμε από τους παριστάμενους για την ταυτότητα του συγκεκριμένου, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα εξωδίκως.

»Συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα.

»Ο κ. Βερνίκος μάς απέστειλε επιστολή με την οποία ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

»Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του και δημοσιεύουμε την επιστολή, με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και “οι Πεταλούδες στο στομάχι”), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές.

»Σημειώνουμε, ακόμα, ότι όσοι εκ των θεατών εκείνης της βραδιάς επιθυμούν να ξαναδούν είτε τις “Πεταλούδες στο στομάχι”, είτε κάποια άλλη από τις παραστάσεις μας, είναι προσκεκλημένοι σε συνεννόηση με το ταμείο του θεάτρου.

»Για το Θέατρο του Νέου Κόσμου,

»Μίλτος Σωτηριάδης».

Η απάντηση του εφοπλιστή

Αναλυτικά η επιστολή του εφοπλιστή Αλέξανδρου Κωνσταντίνου Βερνίκου:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κατά την διάρκεια της παράστασης “Πεταλούδες στο στομάχι” θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και τους θεατές της παράστασης διότι αντελήφθην ότι με τα λεγόμενά μου δημιούργησα αναστάτωση και τους έθιξα, παρότι δεν είχα οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση.

»Αθήνα, 14 Μαρτίου 2023

»Κωνσταντίνος Βερνίκος».

Σχετικά άρθρα