Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς

Δένδιας: Τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Νίκος Δένδιας, Πλειστηριασμός Πρώτης Κατοικίας, Τράπεζες, Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,

Τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, βάζει η κυβέρνηση, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα, δηλώνει ότι θα υπάρξει αλλαγή της ρύθμισης που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αντικατάστασή της από διάταξη που θα προστατεύει την κατοικία της οικογένειας.

Το σκεπτικό της αλλαγής αυτής, κατά τον υπουργό Ανάπτυξης είναι να μην γίνετι καταχρηστική αξιοποίηση της όποιας προστατευτικής ρύθμισης από επαγγελματίες κακοπληρωτές οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και θέλουν να φορτώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ελληνική κοινωνία.

Από τα λεγόμενα του κ. Δένδια προκύπτει ότι η νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση κατ εντολή της τρόικας είναι να μπουν και εισοδηματικά κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Σχετικά άρθρα