Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του

Στο ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ ο Κυριάκος Γριβέας και η  σύζυγός του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναστασία Βάτσικα, Κυριάκος Γριβέας, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,

Ξεκινάει σήμερα στο ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ η δίκη του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα.

Το βρετανικό δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή τους στην Ελλάδα όπου κατηγορούνται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Είναι η τρίτη φορά που το ζεύγος Γριβέα θα εμφανιστεί ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου. Τις δύο προηγούμενες, η δίκη τους αναβλήθηκε με το αιτιολογικό ότι η υπεράσπιση «χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει τα επιχειρήματα της ώστε να μην εκδοθούν οι δύο κατηγορούμενοι».

Μάλιστα στην τελευταία δίκη, στις αρχές του μήνα, ο δικηγόρος του ζεύγους ζήτησε αναβολή μέχρι τις 14 Απριλίου υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια περίπλοκη υπόθεση που απαιτεί χρόνο για να προετοιμαστεί.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του λέγοντας πως πρόκειται για μια πολύκροτη υπόθεση για την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν. Δέχθηκε όμως να ελαφρύνει τους περιοριστικούς όρους, με τους οποίους κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Βρετανία. Έτσι πια είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους, μόνο δύο φορές την εβδομάδα αντί για τρεις που προέβλεπε η αρχική απόφαση.

Σχετικά άρθρα