Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατώτατος μισθός: Στις 3 Μαρτίου η εισήγηση Χατζηδάκη – Πόσο αναμένεται να αυξηθεί

Κατώτατος μισθός: Στις 3 Μαρτίου η εισήγηση Χατζηδάκη – Πόσο αναμένεται να αυξηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατώτατος Μισθός, Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργείο Εργασίας,

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης θα κάνει εισήγηση για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως ο ίδιος είπε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, αναμένει την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής και ακολούθως θα κάνει την εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ertnews.gr ο κ. Χατζηδάκης είπε:

«Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα.

»Πρέπει να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων» κάνοντας όμως λόγο και για αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού.

«Πρέπει να τα λάβει κανείς αυτά υπόψη και να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση που πάντως θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση».

«Αυτό είναι δεδομένο και για λόγους κοινωνικούς γιατί βλέπουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αλλά και για πολιτικούς λόγους γιατί δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά» σημείωσε.

Πόσο αναμένεται να αυξηθεί

Στα επίπεδα του 7,5% έως 7,75% προσανατολίζεται η κυβέρνηση να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, ο οποίος έτσι θα ανέλθει από τα 713 ευρώ που είναι σήμερα στα 766 – 768 μικτές αποδοχές.

Πρόκειται για μία αύξηση που ταυτίζεται με την αντίστοιχη που δόθηκε από την 1η Ιανουαρίου στις κύριες συντάξεις, άσχετα εάν εκεί η ύπαρξη της προσωπικής διαφοράς είχε ως αποτέλεσμα περίπου οι μισοί από τους δικαιούχους να μην την καρπωθούν ολόκληρη.

Επίσης, αναμένεται να λειτουργήσει εξισορροπιστικά ανάμεσα στις μικρότερες αυξήσεις που έχουν προτείνει ορισμένοι εκ των εργοδοτικών φορέων (π.χ. ΣΕΒ, ΣΕΤΕ 5%-6%, δηλαδή στα επίπεδα του φετινού πληθωρισμού), αλλά και στις αισθητά υψηλότερες (15,8% και 826 ευρώ) που έχει ζητήσει η ΓΣΕΕ.

Σχετικά άρθρα