Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Το κράτος δεν καλύπτει ούτε τις απαραίτητες ανάγκες σε φάρμακα»

«Το κράτος δεν καλύπτει ούτε τις απαραίτητες ανάγκες σε φάρμακα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντίνος Λουράντος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Φάρμακα,

«Το κράτος δεν καλύπτει ούτε τις απαραίτητες ανάγκες του πληθυσμού σε φάρμακα» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Ο κόσμος αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη του τα φάρμακα και οι φαρμακοποιοί βοηθούν με τεράστιες πιστώσεις, όμως δεν αντέχουν πια», υποστήριξε ο κ. Λουράντος , προσθέτοντας ότι η φαρμακευτική δαπάνη για το 2015 είναι μόλις 2 δις ευρώ και βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι κοινωνικές επιπτώσεις από την περικομμένη φαρμακευτική δαπάνη, που βαίνει συνεχώς μειούμενη τα τελευταία χρόνια, είναι δραματικές , τόνισε ο κ. Λουράντος.

Αναφορικά με τα ζητήματα της διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ , όπως και διακίνηση φαρμάκων από τα ΕΛΤΑ, είπε ότι εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

«Ερωτώ την κυβέρνηση, τι θέλετε επιτέλους κύριοι, να εξυπηρετούμε τον πολίτη ή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που εσείς υπηρετείτε; Να στηρίζουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας ή τα ράφια των σούπερ-μάρκετ που εσείς υπηρετείτε; Να υπάρχουν φαρμακεία και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλη την επικράτεια ή μόνο στα κέντρα των νομών και στους κεντρικούς δρόμους των μεγαλουπόλεων;» ήταν κάποια από τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Λουράντος.

Σχετικά άρθρα