Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τέλη Κυκλοφορίας,

Στις αρχές του Απριλίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα», νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θέλει να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες με οχήματα σε ακινησία, ενόψει των εκλογών.

Το μέτρο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες που έχουν θέσει ή θα θέσουν σε ακινησία το όχημά τους, μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, να επανακυκλοφορήσουν το εν λόγω όχημα για ορισμένο χρονικό διάστημα, πληρώνοντας μέρος των τελών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κυκλοφορία οχήματος για ένα μήνα, πληρώνοντας αναλογικά το 1/12 των τελών κυκλοφορίας.

Ωστόσο, σημειώνεται πως το δικαίωμα προσωρινής άρσης ακινησίας με πληρωμή αναλογικών τέλη κυκλοφορίας (ψηφιακής ή εκούσιας στη Δ.Ο.Υ.) χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους και για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία και συγκεκριμένα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα ή την πρώτη εργάσιμη του επόμενου μήνα, εφόσον η τελευταία μέρα είναι αργία.

Στην περίπτωση που ο κάτοχος επιθυμεί να κινήσει το όχημα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το ήδη επιλεγμένο, θα πρέπει να καταβάλλει το υπολειπόμενο ποσό των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Προθεσμία για ακινησία ή πληρωμή

Η καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2023, όσο και η θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έχει λάβει παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, με το ΥΠΟΙΚ να εφιστά την προσοχή στους υπόχρεους για υψηλά πρόστιμα.

Σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν πληρώσουν τις οφειλές τους μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ και ταυτόχρονα, αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης.

Όπως και πέρυσι, τα ειδοποιητήρια θα φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, αλλά και QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.

Σχετικά άρθρα