Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το διπλό χτύπημα γρίπης και κορωνοϊού γεμίζει τα νοσοκομεία

Το διπλό χτύπημα γρίπης και κορωνοϊού γεμίζει τα νοσοκομεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρίπη, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νοσοκομεία,

Το διπλό χτύπημα από γρίπη και κορωνοϊό έχει, ήδη, προκαλέσει κύμα ασφυξίας στα νοσοκομεία και ιδίως στα παιδιατρικά με αποτέλεσμα το σύστημα να πιέζεται σημαντικά και οι διάδρομοι σχεδόν όλων των νοσοκομείων να γεμίζουν με ράντζα μετά τις εφημερίες.

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία δέχονται τεράστια πίεση αφού κατά την εφημερία υπάρχει αναμονή ωρών καθώς περισσότερα από 150 περαστικά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η πίεση είναι τεράστια, επεσήμανε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στον ΑΝΤ1, ζητώντας ενίσχυση του προσωπικού και επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη κατά τα σαββατοκύριακα και τις γιορτές με αποτέλεσμα το σύστημα να δέχεται ασφυκτική πίεση.

Η κατάσταση είναι οριακή είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και στο επίπεδο των νοσηλειών ενώ στα παιδιατρικά νοσοκομεία υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και στις ΜΕΘ, όπως στο Ιπποκράτειο παιδιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και οι 8 κλίνες είναι γεμάτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σπύρος Αδαμόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Γεννηματάς, ο οποίος μιλώντας στο Open, επεσήμανε ότι με δυσκολία βγαίνουν οι εφημερίες ενώ υπάρχει και τεράστια κόπωση στο υγειονομικό προσωπικό καθώς βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο της πανδημίας.

Ο Σπ. Αδαμόπουλος επεσήμανε ότι το βασικό πρόβλημα είναι ο κορωνοϊός όσο κι αν το έχουμε ξεχάσει το πρόβλημα που σε συνδυασμό με την γρίπη λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Σχετικά άρθρα