Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ για τις υποκλοπές ζητούν οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές

Δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ για τις υποκλοπές ζητούν οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εισαγγελία Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παρακολουθήσεις, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Οι εισαγγελικές Αρχές της χώρας μας ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ για το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών και παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Συγκεκριμένα ζήτησαν από τις αμερικανικές Αρχές να ερευνήσουν προκειμένου να εντοπιστούν νέα στοιχεία για τη λειτουργία του παράνομου λογισμικού.

Ειδικότερα, οι Έλληνες εισαγγελείς αναζητούν απαντήσεις για συγκεκριμένες εταιρείες που εμφανίζονται με έδρα τις ΗΠΑ και από εκεί εστάλησαν τα μηνύματα με τα οποία «παγιδεύτηκαν» τα κινητά τηλέφωνα.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα ανοίξει ο δρόμος για να εντοπιστούν οι αποστολείς των συγκεκριμένων μηνυμάτων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελληνικό αίτημα σημειώνεται ότι διερευνάται η τέλεση αδικημάτων όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται στη σκιά καθημερινών, σχεδόν, αποκαλύψεων για εμπλοκές προσώπων και εταιρειών, την ώρα που η ελληνική Δικαιοσύνη κινητοποιήθηκε με καθυστέρηση έξι μηνών για να πραγματοποιήσει έρευνες και εφόδους, για το σκάνδαλο που έχει «αγγίζει» την κυβέρνηση προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Σχετικά άρθρα