Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πορείες διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Μολότοφ και χημικά

Πορείες διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Μολότοφ και χημικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αστυνομία, Αττική, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι),

Επεισοδιακή ήταν η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά σήμερα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύονταν, μετά από πυροβολισμό αστυνομικού σε καταδίωξη.

Μετά την πορεία σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια και έγιναν δεκάδες προσαγωγές.

Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ προς τα ΜΑΤ που είχαν στήσει φραγμό επί της οδού Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση κρότου λάμψης, χημικών αλλά και με την ΑΥΡΑ που εκτόξευσε νερό στους διαδηλωτές.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας, τα άτομα διαμαρτύρονταν για τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι ο 16χρονος Ρομά από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πνίγηκε στα χημικά η Αθήνα

Και στην Αθήνα σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών μετά τη συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία στο φόντο του θανάτου του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, από πυροβολισμό αστυνομικού.

Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό κατά των διαδηλωτών.

Αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε συνολικά 23 προσαγωγές, με είκοσι προσαγωγές να γίνονται στην 3η Σεπτεμβρίου και τρεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στο ύψος του ξενοδοχείου «Τιτάνια» και του «Rex», κοντά στην Ομόνοια, με ομάδα των συγκεντρωμένων να ρίχνει πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Σχετικά άρθρα