Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Στη Γαλλία μετέβη το ελληνικό Ύπατο Συμβούλιο

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Στη Γαλλία μετέβη το ελληνικό Ύπατο Συμβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ελευθεροτεκτονισμός, Εμμανουήλ Γερακιός, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ),

Στη Γαλλία μετέβη ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης για την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεγμένου Σκωτικού Τύπου (ΑΑΣΤ), Εμμανουήλ Γερακιός, συνοδευόμενος από αξιωματούχους του ελληνικού Υπάτου Συμβουλίου. Ο Έλληνας Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης είναι επίσημα προσκεκλημένος του Γάλλου ομολόγου του.

Ο ΑΑΣΤ περιλαμβάνει τους ανώτερους βαθμούς του ελευθεροτεκτονισμού, από 4ο έως 33ο. Οι τρεις πρώτοι βαθμοί υπάγονται στη Μεγάλη Στοά.

Ο ΑΑΣΤ, ή απλά «Σκωτικός Τύπος», είναι δημιούργημα του Μεγάλου Φρειδερίκου της Πρωσίας, ωστόσο, μητρικό τάγμα θεωρείται εκείνο των Ηνωμένων Πολιτειών και συγκεκριμένα της λεγόμενης Νότιας Δικαιοδοσίας.

Την 31 Μαΐου 1801, ιδρύθηκε στο Charleston (Νότια Καρολίνα) από τους «Gentlemen of Charleston» το πρώτο Ύπατο Συμβούλιο του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου στην Shepheard’s Tavern.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1804 ιδρύθηκε από τον de Grasse-Tilly το πρώτο Ύπατο Συμβούλιο της Γαλλίας και της Ευρώπης.

Από αυτή την ημερομηνία και εντεύθεν, υπάρχει ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος στην Ευρώπη, με την αυστηρή έννοια του όρου.

Το ελληνικό Ύπατο Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1872.

Ο ακόλουθος πίνακας, από έκδοση των αρχών του περασμένου αιώνα, δείχνει τη σειρά ίδρυσης των «κανονικών» Υπάτων Συμβουλίων:

Το ελληνικό Ύπατο Συμβούλιο υπό τον Εμ. Γερακιό αποτελεί το νόμιμο και κανονικό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τεκτονικές παραδόσεις και δεκάδες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Αρείου Πάγου.

Ως νόμιμο και κανονικό Ύπατο Συμβούλιο διατηρεί αγαστές σχέσεις τόσο με το μητρικό των ΗΠΑ όσο και με το γαλλικό, που είναι το δεύτερο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη.

Η συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ελλάδα, ο άξονας Ουάσιγκτον, Παρίσι, Αθήνα, είναι κι εδώ ισχυρός.

Το Ύπατο Συμβούλιο έχει την έδρα του στην οδό Σουρμελή 2 στην Αθήνα, ακριβώς δίπλα στο Μέγαρο της Μεγάλης Στοάς, γνωστό κι ως «Αχαρνών» και τα μέλη του συνεδριάζουν στο κτίριο που βρίσκεται απέναντι από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, στη διεύθυνση Αβέρωφ 30 και Αχαρνών.

Το Ύπατο Συμβούλιο δέχεται μέλη από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές της χώρας μας, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΜΣΤΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΕΜΣΤΕ).

Για να «ακολουθήσει» κάποιος τον Σκωτικό Τύπο πρέπει να φέρει τους τρεις πρώτους βαθμούς του ελευθεροτεκτονισμού, που τους αποκτά μέσα από τη συμμετοχή σε κάποια από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές.

Η σελίδα του Σκωτικού Τύπου στο Facebook είναι αυτή: srherald.gr

Ο Σκωτικός Τύπος προάγει στα μέλη του τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και του πατριωτισμού και να λειτουργούν σύμφωνα προς τον ορθό λόγο.

Οι μεγαλύτεροι κοινωνικοί και εθνικοαπελευθερωτικοί επαναστάτες ήταν μέλη του Σκωτικού Τύπου.

Σχετικά άρθρα