Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται κακοκαιρία που θα μας έλθει το Σαββατοκύριακο

Στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται κακοκαιρία που θα μας έλθει το Σαββατοκύριακο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Πλημμύρες,

Σαρωτικό κύμα κακοκαιρίας, απειλεί τη χώρα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε και πλημμυρικά επεισόδια.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

«Στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται από αύριο ένα χαμηλό το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει το Σαββατοκύριακο.

»Για την έγκαιρη ενημέρωση πολιτών και φορέων θα εκδοθεί σήμερα το μεσημέρι έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ», έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς.

Καταιγίδες και στην Αττική

Το φαινόμενο αναμένεται να επηρεάσει το Σάββατο με βροχές και ισχυρές καταιγίδες τη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να βρέξει και στην Αθήνα, ενώ την Κυριακή αναμένονται καταιγίδες και στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και τη βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε την Τετάρτη στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ πως βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, από τα βορειοδυτικά, ενώ το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά και μέχρι το βράδυ τα σύννεφα θα καλύψουν και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Όπως εξάλλου υπενθύμισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο Νοέμβριος είναι επικίνδυνος καιρικά μήνας.

Σχετικά άρθρα