Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ “βόλεψε” τον γιο του στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ “βόλεψε” τον γιο του στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Δημήτριος Τσακνάκης, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Τον γιο του φέρεται να “βόλεψε” ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών. Ο νεαρός υπαστυνόμος μετατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, κατά παράβαση κάθε σχετικού νόμου και υπηρεσιακού κανονισμού, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον νόμο 2713/99, για την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., τα άτομα που τοποθετούνται σε αυτήν πρέπει να συγκεντρώνουν τα εξής προσόντα:

Α. Να διακρίνονται για την αποδοτικότητα, την αποτελεσματικότητα, το ήθος, τη διαγωγή, την υπευθυνότητα και αποφασιστικότητά τους.

Β. Κατά τη διάρκεια των 5 τελευταίων ετών να έχουν αξιολογηθεί με τον γενικό χαρακτηρισμό «εξαίρετος» και να έχουν κριθεί ευμενώς από τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων, ενώ από τους διαθέτοντες τα ανωτέρω προσόντα προτιμώνται ιδίως όσοι έχουν διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε υπηρεσία ασφαλείας.

Γ. Δεν επιτρέπεται να μετατεθεί ή να υπηρετεί στην ΥΕΥ αστυνομικός ο οποίος έχει υπηρετήσει ή υπηρετεί στο γραφείο του αρχηγού ή των εν ενεργεία προϊσταμένων κλάδων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταγγελίες, ο εν λόγω νεαρός υπαστυνόμος αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών στις 10/7/2012 και τοποθετήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος στην Αθήνα. Στις 20/3/2013, 8 μόλις μήνες από την ένταξή του στην ενεργό υπηρεσία, μετατέθηκε στην ΥΕΥ Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Συνεπώς, καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας των Συντακτών, ο υπαστυνόμος:

• Μετατέθηκε «ρουσφετολογικά», χωρίς να έχει συμπληρωθεί η κατά νόμο απαιτούμενη 5ετία πραγματικής υπηρεσίας, ούτως ώστε να έχει προλάβει να κριθεί ως «εξαίρετος» από τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων.

• Αντιθέτως, διένυσε μια βραχύτατη πραγματική υπηρεσία μόλις 8 μηνών, διάστημα προφανώς ανεπαρκές για να κριθούν η αποδοτικότητα, η ικανότητα και η επάρκειά του, όπως απαιτεί η συγκεκριμένη υπηρεσία.

• Ακόμη κι αν πει κανείς ότι μπορεί να ήταν άριστος κατά τη φοίτησή του στη σχολή, αυτό αφενός δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο, διότι για τους δόκιμους δεν συντάσσονται τακτικές εκθέσεις αξιολόγησης αξιωματικών, αφετέρου δεν συγκαταλέγεται στους πρωτεύσαντες συναδέλφους του.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, φαίνεται ότι παραβιάστηκε ευθέως ο νόμος 2713/99 προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά συμφέροντα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του γιου του.

Σχετικά άρθρα