Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για πρώτη φορά σε φωτογραφίες «ιππότες Καδώς» του Σκωτικού Τύπου (ΑΑΣΤ)

Για πρώτη φορά σε φωτογραφίες «ιππότες Καδώς» του Σκωτικού Τύπου (ΑΑΣΤ)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελευθεροτεκτονισμός, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ),

Ο Αρχαίος και Αποδεδειγμένος Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) στην Ελλάδα, δηλαδή το τάγμα που συγκεντρώνει τους ανώτερους βαθμούς του Ελευθεροτεκτονισμού (4-33) και εδρεύει στα κτίρια Σουρμελή 2 (δίπλα στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος) και Αχαρνών και Αβέρωφ (απέναντι από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος) στην Αθήνα, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στον 30ο βαθμό του «Ιππότη Καδώς, Ιππότη του Λευκού και του Μέλανος Αετού».

Ο ΑΑΣΤ για την Ελλάδα έχει σχέσεις αμοιβαίας αναγνώρισης με το Μητρικό Ύπατο Συμβούλιο του Σκωτικού Τύπου της Νότιας Δικαιοδοσίας των ΗΠΑ, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και η διοίκησή του έχει κριθεί, με σειρά δικαστικών αποφάσεων και του Αρείου Πάγου, ως η νόμιμη και μοναδική γνήσια και σε αδιάκοπη συνέχεια του πρώτου στην Ελλάδα Υπάτου Συμβουλίου που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1872.

Η εν λόγω διευκρίνηση είναι άκρως σημαντική διότι «κυκλοφορούν» διάφοροι Σκωτικοί Τύποι, όμως ο γνήσιος και κανονικός είναι μόνο ένας γι’ αυτό προσοχή στις μιμήσεις.

Ο ΑΑΣΤ δέχεται μέλη τέκτονες διδασκάλους από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΜΣτΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΕΜΣτΕ).

Το τι πρεσβεύει ο βαθμός δεν είναι ευρέως γνωστό, ωστόσο, αναζητώντας στο διαδίκτυο πληροφορίες πέσαμε πάνω στην ακόλουθη γκραβούρα που συνοδεύεται από τη λεζάντα:

«Mίσος και θάνατος στον θρησκευτικό και πολιτικό δεσποτισμό».

Ο Σκωτικός Τύπος θεωρείται μια ελευθεροτεκτονική δομή που συγκροτήθηκε λίγο μετά τη Γαλλική Επανάσταση για να υπερασπίζεται τον ορθό λόγο, τη δημοκρατία, την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική ανεξαρτησία.

Οι μεγαλύτεροι πατριώτες και δημοκρατικοί επαναστάτες και ηγέτες του 19ου αιώνα ήταν μέλη του Σκωτικού Τύπου. Η ίδια παράδοση συνεχίστηκε και στον 20ο.

Δείτε πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της τελετής που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σχετικά άρθρα