Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακοινώνονται την Τρίτη μέτρα και τιμές για το ηλεκτρικό ρεύμα – Αγωνία στους καταναλωτές

Ανακοινώνονται την Τρίτη μέτρα και τιμές για το ηλεκτρικό ρεύμα – Αγωνία στους καταναλωτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Επιδοτήσεις, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο,

Τα νέα τιμολόγια για το ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσουν για τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουν την Τρίτη 20/9 οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αλλά και ενδείξεις, τα τιμολόγια Οκτωβρίου, εκτιμάται ότι θα κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του Σεπτεμβρίου.

Επίσης την Τρίτη 20/9 αναμένεται και η κυβέρνηση να ανακοινώσει τις επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο, καθώς και για την παρέμβαση στην αντλία στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως ήδη είναι γνωστό η κυβέρνηση αλλάζει τις επιδοτήσεις και επιστρέφει στο μοντέλο της κλιμακωτής επιδότησης ρεύματος που είχε εφαρμόσει τους πρώτους μήνες της κρίσης προτού περάσει σε οριζόντια επιδότηση, αλλάζοντας όμως τις παραμέτρους.

Το εισαγωγικό κλιμάκιο, που θα έχει την υψηλότερη επιδότηση θα καλύπτει τις καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες τον μήνα.

Το δεύτερο κλιμάκιο θα αφορά τις μηνιαίες καταναλώσεις από 500-1.000 κιλοβατώρες τον μήνα και το τρίτο τις πολύ υψηλές καταναλώσεις από 1.000-1.500 κιλοβατώρες.

Σε κάθε κλιμάκιο η επιδότηση θα μειώνεται.

Για τις επιδοτήσεις στους καταναλωτές φυσικού αερίου, φαίνεται ότι θα υπάρξει κάλυψη της αύξησης, της τάξης του 50% , ώστε το κόστος στη λιανική να μειωθεί και ενεργό ρόλο θα έχει η ΔΕΠΑ.

Σχετικά άρθρα