Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για κακουργηματική κατασκοπεία ο Γερμανός στην Κω

Για κακουργηματική κατασκοπεία ο Γερμανός στην Κω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κατασκοπεία, Κως, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών,

Nέα εξαιρετικά σοβαρή τροπή προσέλαβε η υπόθεση κατασκοπίας στην Κω, που απασχολεί την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω, το Τμήμα Ασφαλείας Κω και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με εμπλεκόμενο γι’ ακόμη μια φορά συνταξιούχο Γερμανό υπήκοο.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Πυλί έναν 65χρονο υπήκοο Γερμανίας, ο οποίος κατελήφθη να φωτογραφίζει στρατιωτικό φυλάκιο στην Αντιμάχεια, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτηρίων.

Οπως προέκυψε, ο αλλοδαπός προσέγγισε προ τριημέρου με αυτοκίνητο στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί της Κω και το φωτογράφιζε εξωτερικά.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και το απόγευμα της ίδιας ημέρας εντόπισαν τον 65χρονο και το όχημά του.

Χθες ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου δικαστηρίου για να δικαστεί κατηγορούμενος για κατασκοπία. Η δίκη δεν ξεκίνησε, διότι στο μεσοδιάστημα έφτασαν στην Εισαγγελία της Κω στοιχεία από την επεξεργασία κατασχεθέντων ηλεκτρονικών συσκευών από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Δημοκρατικής», τα στοιχεία αυτά είναι άκρως επιβαρυντικά.

Από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι κιάλια και διόπτρα και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής.

Ακολούθησε έρευνα και στην κατοικία του, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε USB Sticks, δύο κασέτες βιντεοκάμερας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στις χειρόγραφες σημειώσεις, που βρέθηκαν στην οικία του, υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτηρίων της Κω. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός διαμένει στην Κω τα τελευταία δυο χρόνια και φέρει κάρτα Ευρωπαίου πολίτη.

Τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά μέσα και ψηφιακά πειστήρια στάλθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα και ανάλυση.

Ο ίδιος, που ζεί την τελευταία διετία στην Κω με τη σύζυγο του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υποστηρίζει ότι ενδιαφέρεται για στρατιωτικά θέματα από χόμπι.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μ. Κώστογλου.

Σχετικά άρθρα