Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακριβές για τους Έλληνες οι διακοπές στην Ελλάδα, τις απολαμβάνουν οι Γερμανοί τουρίστες

Ακριβές για τους Έλληνες οι διακοπές στην Ελλάδα, τις απολαμβάνουν οι Γερμανοί τουρίστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Γερμανία, Διακοπές, Τουρισμός, Τουρίστες,

Ρεπορτάζ για τις διακοπές στην Ελλάδα, τις οποίες απολαμβάνουν οι Γερμανοί τουρίστες, όμως για τους Έλληνες είναι απλησίαστες λόγω υψηλού κόστους φιλοξενεί η ιστοσελίδα tagesschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης.

«Οι τιμές των εισιτηρίων μόνο για τα πλοία, που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα μέσα μεταφοράς στην Ελλάδα, έχουν ήδη τριπλασιαστεί φέτος (…)

»Αντίστοιχη είναι η κατάσταση με τις τιμές στα ξενοδοχεία.

»Ωστόσο οι τουρίστες από τη Γερμανία έχουν ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Τσακαλάκη από την Ένωση Ελλήνων Ξενοδόχων, ελληνικά ξενοδοχεία υπογράφουν ήδη από τον Μάιο συμβόλαιο με τουρ οπερέιτορς, κρατώντας σταθερές τις τιμές μέχρι τον Οκτώβριο.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Τσακαλάκη οι ίδιες σταθερές τιμές ισχύουν από το 2019.

«Όσοι όμως κάνουν ατομική κράτηση, όπως η πλειοψηφία των Ελλήνων, πρέπει να υπολογίζουν με τουλάχιστον 30% σε σχέση με πέρυσι».

Την ίδια ώρα, όπως παρατηρεί το ρεπορτάζ «ο μηνιαίος (καθαρός) κατώτατος μισθός στην Ελλάδα ανέρχεται στα 613 ευρώ, ο μέσος μισθός στα 1186 ευρώ.

»Με πληθωρισμό άνω του 11%, εκτίναξη των τιμών ενέργειας και αυξανόμενη πίεση στην αγορά κατοικίας, ειδικά σε πόλεις όπως η Αθήνα, πολλοί άνθρωποι φτάνουν στα όριά τους».

Σχετικά άρθρα