Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτός ελέγχου οι αυξήσεις στις νέες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο

Εκτός ελέγχου οι αυξήσεις στις νέες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αύξηση Τιμών, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα,

Σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν από τους προμηθευτές ηλεκτρικές ενέργειας οι τιμές στο ρεύμα για τον Σεπτέμβριο, οι οποίες αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένες και να ξεπερνούν τα 60 λεπτά την κιλοβατώρα, προκαλώντας τρόμο σε καταναλωτές και κυβέρνηση.

Αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις αυτές, για τιμές που θα κυμαίνονται νστα 70-80 λεπτά ανά κιλοβατώρα η κυβέρνηση θα πρέπει να βρεί επιπλέον χρηματοδότηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ μόνο για ένα μήνα, τον Σεπτέμβριο, για να μην τιναχθούν στον αέρα οι προϋπολογισμοί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οι επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση.

Οι νέες αυξημένες τιμές του ρεύματος που προεξοφλούνται αναμένεται να «βάλουν φωτιά» στους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ δεν αποκλείεται να πιέσουν ακόμη περισσότερο την ήδη περιορισμένη ρευστότητα της αγοράς, με εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τις νέες επιδοτήσεις οι οποίες θα πρέπει να «ψαλιδίσουν» τις αυξήσεις, επιβαρύνοντας όμως τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως με αυτό τον τρόπο προστατεύεται η αισχροκέρδεια των ενεργειακών προμηθευτών και προειδοποιεί για ένα δύσκολο χειμώνα για τα νοικοκυριά. Από την άλλη πλευρά οι ενεργειακοί πάροχοι μιλούν για νέο κύμα απλήρωτων λογαριασμών.

Σχετικά άρθρα