Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορίτσι 2μισι ετών έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια

Κορίτσι 2μισι ετών έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, Μανιτάρια, Μεταμόσχευση,

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, (ΜΕΘ) του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται για 4η ημέρα ένα κορίτσι 2μισ ετών, το οποίο έφαγε στις 14 Οκτώβρη δηλητηριώδη μανιτάρια.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο από νοσοκομείο του Βόλου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε καταστολή. Οι γιατροί λένε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και ελεγχόμενη, ενώ ελέγχεται δύο φορές την ημέρα για την ανταπόκριση του οργανισμού του στα αντίδοτα του δηλητηρίου των μανιταριών.

Οι γιατροί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της μικρής σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό, ενώ σε άμεση επιφυλακή και βρίσκεται και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Να σημειωθεί ότι στις 11 Οκτώβρη πέθανε από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών μία 44χρονη στο νοσοκομείο του Πολυγύρου και την Πέμπτη, ένας 63χρονος μοναχός στο ΑΧΕΠΑ, ενώ σε καλή κατάσταση είναι η υγεία τεσσάρων ατόμων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χαλκιδικής για τον ίδιο λόγο.

Κάθε χρόνο καταγράφονται στη χώρα μας κατά μέσον όρο περίπου 250 περιστατικά δηλητηριάσεων από κατανάλωση τοξικών μανιταριών. Στις περισσότερες περιπτώσεις η δηλητηρίαση εκδηλώνεται με γαστρεντερίτιδα και θεραπεύεται έπειτα από μερικές μέρες, ενώ τα θανατηφόρα περιστατικά κυμαίνονται από μηδέν έως δύο ετησίως.

Σχετικά άρθρα