Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπάτα: Γιατί διαμελίστηκε ο 21χρονος βρετανός τουρίστας από τον έλικα

Σπάτα: Γιατί διαμελίστηκε ο 21χρονος βρετανός τουρίστας από τον έλικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελικόπτερο, Τουρίστες,

Φριχτό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα στην Αθήνα ένας βρετανός τουρίστας, ο οποίος είχε μισθώσει ελικόπτερο για τις μετακινήσεις του από την Αττική σε κοσμοπολίτικα νησιά και πίσω.

Όλα έγιναν όταν επέστρεφε από τις διακοπές του στη Μύκονο με την οικογένειά του.

Ο 21χρονος και τουλάχιστον ένα από τα αδέρφια του ταξίδευαν με το μισθωμένο ελικόπτερο, ενώ σε άλλο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του.

Η τραγωδία σημειώθηκε όταν ο νεαρός αποβιβάστηκε από το μαύρο Bell 407, αγνοώντας ότι ένας έλικας περιστρεφόταν ακόμα και κατευθύνθηκε στην ουρά του ελικοπτέρου.

Ο αδερφός του και ο πιλότος σοκαρίστηκαν όταν είδαν το νεαρό να διαμελίζεται μπροστά τα μάτια τους μετά το χτύπημα, με τον νεαρό να πεθαίνει ακαριαία γύρω στις 18.20 το απόγευμα της Δευτέρας, όπως αναφέρει η βρετανική Sun.

Ο σοκαρισμένος πιλότος του ελικοπτέρου έσπευσε να ειδοποιήσει στον ασύρματο τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο.

Ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του αγοριού, ζήτησε αμέσως να απογειωθεί και πάλι.

Τότε έκανε εκτροπή, χωρίς να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, για να μη δουν οι γονείς του παιδιού όσα είχαν συμβεί.

«Ο πιλότος είδε τι συνέβη και αποφάσισε να μην δουν οι γονείς τον γιο τους έτσι.

»Ήταν φριχτό», είπε μια πηγή στη Sun. «Πέταξε σε ένα άλλο ελικοδρόμιο στην Αθήνα».

«Η αιτία του δυστυχήματος διερευνάται, αλλά παραμένει ασαφές γιατί ο έλικας στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου βρισκόταν σε λειτουργεία και δεν ήταν σταματημένος πριν επιτραπεί η έξοδος των επιβατών».

«Μιλάμε για μια τραγωδία, μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, μια τραγωδία που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί», είπε μια αστυνομική πηγή στη βρετανική ιστοσελίδα.

Καλλιακμάνης: «Οι έλικες κάνουν 2 λεπτά να σταματήσουν – Η πόρτα δεν έχει ασφάλεια»

Για το τραγικό δυστύχημα που έγινε με το ελικόπτερο στα Σπάτα, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Την προανάκριση την έχει αναλάβει το ΑΤ Παιανίας.

»Ήταν ένα ελικόπτερο τύπου Bell, τα ελικόπτερα έχουν σε δύο μέρη έλικες, πάνω, που οι έλικες το ανεβάζουν και το κρατούν σε πορεία, και στο πίσω μέρος, που ο έλικας ουσιαστικά ισορροπεί το ελικόπτερο και η ταχύτητα των στροφών είναι πενταπλάσια των στροφών του πάνω έλικα», είπε αρχικά.

«Θέλουμε να δούμε εάν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για να κατέβουν από το ελικόπτερο.

»Αυτοί οι έλικες κάνουν περίπου 2 λεπτά από την ώρα που θα σβήσει τον κινητήρα εκτός και εάν πατήσει ένα κουμπί το οποίο τους σταματά στα 50 δευτερόλεπτα.

»Η πόρτα του ελικοπτέρου δεν έχει ασφάλεια, όποιος θέλει ανοίγει την πόρτα και βγαίνει.

»Το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι στο εάν τους ενημέρωσε ο πιλότος για να κατέβουν όταν σταμάτησε ο έλικας και οι κινητήρες.

»Υπάρχει και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που θα ερευνήσουν τι έγινε», πρόσθεσε.

«Σε αυτού του είδους τα ατυχήματα ακολουθείται η διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο.

»Εάν υπάρχει τραυματισμός, ο πιλότος πάει για την αυτόφωρη διαδικασία, πάει για ανθρωποκτονία από αμέλεια», κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.

Σχετικά άρθρα