Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Έγιναν «στάχτη» 27.817 στρέμματα

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Έγιναν «στάχτη» 27.817 στρέμματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πεντέλη, Πυρκαγιά, Φωτιά,

«Στάχτη» έγιναν 27.817 στρέμματα γης, από την πυρκαγιά που ξέσπασε την 19η Ιουλίου στην Πεντέλη και επεκτάθηκε σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την καταγραφή που έκανε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του δορυφόρου της, η οποία ενεργοποιήθηκε από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να γίνει η ακριβής αποτίμηση της κατεστραμμένης περιοχής.

Επιπλέον, από πλευράς πυροσβεστικής, δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τον αριθμό των κτηρίων που έχουν υποστεί ζημιές, καθώς η πυρκαγιά, ναι μεν έχει οριοθετηθεί, αλλά δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύθηκαν σήμερα, μέχρι στιγμής 54 σπίτια, 5 επαγγελματικοί χώροι 17 αποθήκες και 1 ναός κρίθηκαν επικίνδυνα από τα συνεργεία των μηχανικών που συνεχίζουν τις αυτοψίες στις καμένες περιοχές της Πεντέλης.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 251 κτίρια, εκ των οποίων τα 204 αφορούν σε κατοικίες.

Οι 78 από αυτές έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 72 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 54 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Τα κλιμάκια του υπουργείου υποδομών και Μεταφορών θα συνεχίσουν να διενεργούν αυτοψίες και τις επόμενες ημέρες στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Σχετικά άρθρα