Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοβαρό! Ετοιμόγεννη έχασε το παιδί της επειδή την έδιωξαν από το «Ιπποκράτειο»

Σοβαρό! Ετοιμόγεννη έχασε το παιδί της επειδή την έδιωξαν από το «Ιπποκράτειο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έγκυος, Θεσσαλονίκη, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία,

«Εγκληματική αμέλεια» γιατρών δύο νοσοκομείων καταγγέλλει ζευγάρι που κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλουν, η γυναίκα μετέβη ετοιμόγεννη στο «Ιπποκράτειο» τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά την έδιωξαν, επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και, όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε, δεν την υπέβαλλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Το ζευγάρι ζητεί την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στις 26 Φεβρουαρίου 2022, η γυναίκα, η οποία διένυε την 39η εβδομάδα της κύησης, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τον σύζυγό της στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Όπως περιγράφεται στη μήνυση, είχε αφόρητους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα, με αίμα, ενώ ήταν ασυμπτωματική ασθενής της νόσου Covid -19 και εμβολιασμένη με δύο δόσεις.

Η γυναίκα ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι δήλωσε την κρισιμότητα της κατάστασής της, οι γιατροί αρνήθηκαν να της κάνουν εισαγωγή και να την υποβάλουν σε καισαρική τομή και την έστειλαν στο «Παπαγεωργίου», το οποίο στις 8.00 π.μ. άρχιζε τη δική του εφημερία, όπου και εισήχθη -σύμφωνα με την καταγγελία- με καθυστέρηση στη μαιευτική κλινική για επείγουσα, άμεση χειρουργική επέμβαση καισαρικής τομής.

Η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα άσφυγμο, άρρεν, ώριμο νεογνό υπό ισχιακή προβολή, «έχοντας ήδη υποστεί εκ της εγκληματικής αρνήσεως αλλά και της καθυστερήσεως των δύο νοσοκομείων, αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας», όπως λέει η ίδια.

Το νεογνό διασωληνώθηκε άμεσα με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και έκτοτε μέχρι τον θάνατο του την 21 Ιουνίου 2022, παρέμεινε νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Η μητέρα νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση, λόγω αποκόλλησης του πλακούντα και ρήξης της μήτρας, για οκτώ ημέρες, από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 4 Μαρτίου 2022.

Οι γονείς επισημαίνουν ότι μέχρι και την ώρα που έγινε η καισαρική τομή, χάθηκαν πάνω από τρεις πολύτιμες ώρες για την υγεία του εμβρύου και της εγκυμονούσας.

Ωστόσο, δεν καταλογίζουν καμία ευθύνη στους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του «Παπαγεωργίου», όπου οδηγήθηκε διασωληνωμένο το βρέφος και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της διευθύντριας και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, δεν κατέστη δυνατό να το σώσουν.

Σχετικά άρθρα