Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Σε ύφεση με λίγες ενεργές εστίες – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Σε ύφεση με λίγες ενεργές εστίες – Φόβοι για αναζωπυρώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Παλλήνη, Πεντέλη, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Η εικόνα της πυρκαγιάς στην Πεντέληείναι καλύτερη την τελευταία ώρα και ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης το γεγονός ότι δεν υφίστανται πλέον πύρινα μέτωπα αλλά μόνο διάσπαρτες εστίες της πυρκαγιάς, σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Παλλήνη και Ντράφι.

Ο πύρινος εφιάλτης που καίει από το απόγευμα της Τρίτης άφησε πίσω του έναν νεκρό και συγκεκριμένα έναν 80χρονο που έδωσε τέλος στη ζωή του μη μπορώντας να αντέξει να δει το σπίτι του να καίγεται για τέταρτη φορά, δεκάδες σπίτια που έγιναν στάχτη, επιχειρήσεις, οχήματα και καμένες δασικές εκτάσεις.

Οι εικόνες σε Πεντέλη, Πικέρμι, Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα, Διώνη είναι αποκαρδιωτικές.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες που εξακολουθούν να υπάρχουν ώστε να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Παράλληλα, 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς.

Ο φόβος των αναζωπυρώσεων ωστόσο είναι έντονος καθώς σύμφωνα με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr η μέση ένταση των βόρειων ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς θα διατηρηθεί στα 7 μποφόρ έως και νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 20.07.2022 (15:00-17:00). Οι ριπές των ανέμων θα παραμείνουν στα 70 – 80 km/h.

Σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανέμων αναμένουμε από αργά το απόγευμα της Τετάρτης 20.07.2022 (19:00-20:00), οπότε και η ένταση τους αναμένεται να υποχωρήσει στα 4-5 μποφόρ.

Σχετικά άρθρα