Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρκαγιά Πεντέλη: Έκλεισε η Αττική Οδός – Καίγονται σπίτια

Πυρκαγιά Πεντέλη: Έκλεισε η Αττική Οδός – Καίγονται σπίτια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Πεντέλη, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Πεντέλη. Το ξημερώματα της Τετάρτης (20/7) η πυρκαγιά επεκτάθηκε στην ανατολική πλευρά του Γέρακα, με τις φλόγες να βρίσκονται μια ανάσα από την Αττική Οδό.

Ένα τέταρτο πριν τις 4 το πρωί έκλεισε το τμήμα της Αττικής Οδού από κόμβο Κηφισίας έως κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και από τον κόμβο 20 Μαρκόπουλου – Κορωπίου έως κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Δεκάδες διάσπαρτες οι εστίες, που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. 8 με 9 μποφόρ.

Μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ, σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από λίγο στην περιοχή της Ανθούσας, στη συμβολή της Λεωφόρου Ανθούσας με την οδό Στρατηγού Πλαστήρα, με τους πυροσβέστες να μην μπορούν να δράσουν, λόγω των ισχυρών ανέμων και της δύναμης της φωτιάς.

Η συγκεκριμένη περιοχή, μόλις εκκενώθηκε, ενώ ένας ηλικιωμένος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ χρειάστηκε να μεταφερθεί κυριολεκτικά αγκαλιά, καθώς οι συνθήκες ήταν τρομερά δύσκολες.

Λίγο μετά τη 02.30, τα πλέον επικίνδυνα σημεία της φωτιάς εντοπίζονταν στην Πεντέλη στην κορυφογραμμή προς την πλευρά του Αγίου Πέτρου, όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης προς Βριλήσσια, τη Διώνη και την Ανθούσα, όπου εξαιτίας της διαρκούς εναλλαγής και ενίσχυσης των ανέμων υπήρξαν αναζωπυρώσεις, ενώ λίγο μετά τις 03.00 κατευθυνόταν προς την ανατολική πλευρά του Γέρακα, πλησιάζοντας την Αττική Οδό, και αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Σχετικά άρθρα