Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρκαγιά Πεντέλη: Ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ – Ριπές 50-60 χιλιόμετρα την ώρα

Πυρκαγιά Πεντέλη: Ισχυροί άνεμοι 5-6 μποφόρ – Ριπές 50-60 χιλιόμετρα την ώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Βίντεο, Πεντέλη, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Η πυρκαγιά στην Πεντέλη έχει σημάνει συναγερμό στον κρατικό μηχανισμό, καθώς οι φλόγες είναι ανεξέλεγκτες και καίνε σπίτια, ενώ το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου τονίζει ότι πνέουν ισχυροί άνεμοι που αγγίζουν τα 6 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως με βάση μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, στην ευρύτερη περιοχή πνέουν Β/ΒΑ άνεμοι με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και ριπές που προσεγγίζουν τα 50-60 χιλιόμετρα την ώρα.

Παρόλα αυτά, με βάση την ανάλυση των τελευταίων διαθέσιμων προγνωστικών δεδομένων και για τις αμέσως επόμενες ώρες (19.07 18.00 – 20.07 04.00/05.00) αναμένεται μικρή εξασθένιση των ισχυρών ανέμων και ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε επίπεδα μεγαλύτερα του 10%, βελτιώνοντας έτσι τις δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες που τώρα επικρατούν.

Όμως, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν εκ νέου από τις πρώτες πρωινές ώρες 04.00/05.00 την Τετάρτη 20 Ιουλίου.

Έτσι, αναμένεται εκ νέου ενίσχυση της έντασης των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας της νεκρής καύσιμης ύλης έως και τις μεσημβρινές ώρες.

Επίσης, λόγω των μεγάλων εντάσεων του ανέμου και των ισχυρών ριπών, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών), ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις από το κύριο μέτωπο.

Σχετικά άρθρα