Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα ανήκε σε εταιρεία που συνεργαζόταν με NATO και ΟΗΕ

Το Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα ανήκε σε εταιρεία που συνεργαζόταν με NATO και ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Καβάλα, Μακεδονία,

Η εφημερίδα Blic του Βελιγραδίου γράφει ότι το ουκρανικό αεροσκάφος, που κατέπεσε δυτικά της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου, ανήκε στην εταιρεία Meridian Ltd.

Το αεροπλάνο An-12BK, το οποίο συνετρίβη, πέταξε για πρώτη φορά το 1971.

Ξεκίνησε την υπηρεσία στο Meridan νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με το Flightradar24.

Η Meridian LLC ιδρύθηκε στις 11 Ιουλίου 2003 και είναι μία από τις πρώτες ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες στην Ουκρανία και έλαβε διεθνές καθεστώς πιστοποίησης με την εγγραφή της στον ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας), λαμβάνοντας το διακριτικό MEM.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της, επικεντρώνεται στη μεταφορά εμπορευμάτων σε εσωτερικά και διεθνή δρομολόγια.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο με αεροσκάφη Antonov AN-12.

Η Meridian LLC εκτελεί επί του παρόντος πτήσεις τσάρτερ φορτίου σε όλο τον κόσμο, βάσει συμβάσεων με κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Meridian συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ, για την επείγουσα μεταφορά στρατιωτικών πόρων, γράφει στον ιστότοπό της.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και ανδρών των ενόπλων δυνάμεων για την έρευνα στο σημείο που χθες το βράδυ κατέπεσε αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου Antonov An-12 με οκταμελές πλήρωμα, στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριο Αποστολίδη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό.

»Το επόμενο στάδιο είναι να σηκωθεί drone ώστε να εξεταστεί όλο το εύρος της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

»Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει σταθερότητα στο πεδίο και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των ανδρών που συνδράμουν στην επιχείρηση, θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι συνολικά επιχειρούν 13 άνδρες από τη 2η και την 4η ΕΜΑΚ και 26 πυροσβέστες από Ελευθερούπολη, Καβάλα και Δράμα.

Τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει προς τους κατοίκους των οικισμών η χθεσινοβραδινή αυστηρή σύσταση να αποφύγουν την ευρύτερη περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Υπογράμμισε ακόμη ότι από τις πρώτες εικόνες, φαίνεται ότι πολλά μέρη του αεροσκάφους είναι διάσπαρτα σε διαφορετικά σημεία σε αγροτικές εκτάσεις.

Σχετικά άρθρα