Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανοί σκέφτονται λόγω ενεργειακής κρίσης να ξεχειμωνιάσουν στην Κρήτη

Γερμανοί σκέφτονται λόγω ενεργειακής κρίσης να ξεχειμωνιάσουν στην Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Γερμανία, Ενέργεια, Κρήτη, Χανιά,

Γερμανοί βάζουν την Κρήτη στον δικό τους «χάρτη» όχι μόνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά ακόμη και για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται σε λίγους μήνες.

Ο ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της Χανιώτικης εταιρίας Real Estate Ktimatoemporiki, κ. Γιάννης Κριαράς, φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 13/7/2022 στην Γερμανική Bild.

Ο Χανιώτης μεσίτης, κλήθηκε από το συνεργείο της κορυφαίας εφημερίδας, το οποίο βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη γι’ αυτό τον σκοπό, να δώσει πληροφορίες για την εικόνα της Κρήτης, τον… χειμώνα.

Οι Γερμανοί που έχουν την δυνατότητα τον χειμώνα να μην εργαστούν – συνταξιούχοι, εποχικοί υπάλληλοι, εισοδηματίες κτλ – διαβλέποντας τον «δύσκολο» σε οικονομικό επίπεδο χειμώνα που «έρχεται», αναζητούν εναλλακτικές λύσεις.

Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους –λόγω κυρίως της αύξησης της τιμής του αερίου– κάνουν πολλούς Γερμανούς, να σκέφτονται να περάσουν τους χειμερινούς μήνες στην Κρήτη.

«Έχετε φυσικό αέριο στην Κρήτη…;» ρωτήθηκε ο κ. Κριαράς, ο οποίος απάντησε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ήλιο».

Ο κ. Κριαράς εξήγησε στους Γερμανούς δημοσιογράφους ότι «κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, στην ενδοχώρα των Χανίων, υπάρχουν εκατοντάδες κατοικίες, οι οποίες μπορούν να διατεθούν σε πολύ συμφέρουσες τιμές, για εκείνους που πιθανότατα να ενδιαφερθούν να περάσουν τον επερχόμενο χειμώνα στην Κρήτη».

Στην ίδια συνέντευξη του ο κ. Κριαράς, μίλησε ακόμη και για το έκδηλο – ζωηρό ενδιαφέρον που υπάρχει αυτή την περίοδο, για αγορά ακινήτων στην Κρήτη.

Τα τελευταία χρόνια όπως εξήγησε στην διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Κριαράς, «υπήρξε πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από τους Γερμανούς για την Κρήτη».

Το ενδιαφέρον αυτό ωστόσο, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, «πολλαπλασιάζεται αυτή την περίοδο».

Πηγή: kriti360.gr

Σχετικά άρθρα