Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δακρυγόνα και ξύλο στα διόδια Μεγάρων (Πάχης) – πέρασαν χειροπέδες στον Δήμαρχο

Δακρυγόνα και ξύλο στα διόδια Μεγάρων (Πάχης) – πέρασαν χειροπέδες στον Δήμαρχο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διόδια, Μέγαρα,

Εκτεταμένα επεισόδια συνέβησαν το πρωί της Κυριακής στα διόδια των Μεγάρων (Πάχης) μεταξύ των κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Από όσα μαθαίνουμε από πολίτες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, όλα αρχικά ήταν ειρηνικά και δεν υπήρχε καμία διάθεση από τους κατοίκους να ενταθεί το κλίμα. Εξάλλου, επικεφαλής στη διαμαρτυρία ήταν ο Δήμαρχος της πόλης και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Μέχρι που έφτασαν έξι κλούβες των ΜΑΤ από την Αθήνα και δυναμίτισαν το κλίμα. Οι κάτοικοι είχαν αποφασίσει να κλείσουν την εθνική οδό στο ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα μόνο για πέντε λεπτά, συμβολικά. Τότε, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά των πολιτών με απίστευτη αγριότητα και ακολούθησε πανδαιμόνιο μιάμισης ώρας.

Εκτυλίχθηκαν σκηνές σκληρής βίας. Όπως μας λένε αυτόπτες μάρτυρες, έναν πολίτη τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν, με αποτέλεσμα να του σπάσουν το πόδι.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που αναρτήθηκε στο facebook από κάτοικο της περιοχής:

“Τα σημερινά εκτεταμένα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας για τα διόδια οφείλονται εξ ολοκλήρου στην παρουσία των MAT, τα οποία αφού ψέκασαν με χημικά μέχρι και κοριτσάκι 14 ετών, ξυλοκοπούσαν δίχως ντροπή κάθε απλό πολίτη των Μεγάρων που βρισκόταν στο σημείο της πορείας.
Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που συλλήφθηκαν και βρίσκονται αδίκως αυτή την στιγμή στον εισαγγελέα.. για να διεκδικήσουν ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.
Όμως έλαβαν ηχηρό μήνυμα σήμερα ότι ο λαός των Μεγάρων δεν τρώει άλλο κουτόχορτο..”

Συνολικά τα ΜΑΤ προσήγαγαν 6 πολίτες, μεταξύ των οποίων τον δήμαρχο Μεγάρων, Γιάννη Μαρινάκη και άλλους αιρετούς.

megaratv

Με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής της πόλης, “ο Δήμος Μεγαρέων καλεί όλους τους πολίτες να παραστούν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα στις 17.00 στο δημαρχείο Μεγάρων με σκοπό τη διαμαρτυρία για τις αδικαιολόγητες συλλήψεις αιρετών και πολιτών κατά τη διαμαρτυρία στα διόδια της Πάχης”.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στην ΓΑΔΑ κρατούνται ο πρώτος πολίτης των Μεγάρων Γιαν. Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος Κλ. Βαρελάς, ο δημοτικός σύμβουλος Αντ. Χοροζάνης ο τοπικός σύμβουλος Ν. Σωτηρίου αλλά και πολίτες κάτοικοι της Κινέττας και των Μεγάρων. Η συνήθης τακτική των κυβερνώντων σε τέτοιες περιπτώσεις ανάγκασαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θ. Κεφαλόπουλο να προχωρήσει σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα.

Σχετικά άρθρα