Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα 3 ευρώ η βενζίνη στα νησιά – Μαρία Ζάγκα: «Δεν έχουν λογική αυτές οι αυξήσεις»

Στα 3 ευρώ η βενζίνη στα νησιά – Μαρία Ζάγκα: «Δεν έχουν λογική αυτές οι αυξήσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Βενζινάδικο, Βενζίνη, Πρατήρια Καυσίμων,

Χωρίς «φρένο» συνεχίζει η αύξηση στις τιμές των καυσίμων, με τη βενζίνη να σημειώνει νέο ρεκόρ στην αντλία, αφού στη νησιωτική Ελλάδα φτάνει έως και τα 3 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, σημείωσε πως παρά τις αυξήσεις, έχει αρχίσει αποκλιμάκωση στις τιμές.

«Έχουμε μέσο όρο στην Αττική 2.3 ευρώ/ λίτρο από τα 2.50 που είχε φτάσει.

»Δεν έχουν λογική αυτές οι αυξήσεις στα καύσιμα».

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών της Αττικής τόνισε πως «όσο ανεβαίνει η τιμή, τόσο λιγότερα λίτρα δίνουμε και τόσο αυξάνεται το παρεμπόριο», για το οποίο ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις.

«Πρέπει όσους πιάνουν, να τους παίρνουν την άδεια και να μην ξανανοίγει το πρατήριο.

»Έτσι θα πάρουν το μήνυμα όσοι ασχολούνται με το παρακράτος».

Σύμφωνα με την κ. Ζάγκα, η κατανάλωση στα καύσιμα, λόγω των αυξημένων τιμών, σημείωσε πτώση έως και 30%, ενώ, όπως υπογράμμισε, δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στις τιμές κάτω των 2 ευρώ το λίτρο.

«Τα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα και οι παραγωγοί του πετρελαίου έχασαν τεράστια ποσά τα δύο χρόνια της ακινησίας και θέλουν να τα πάρουν πίσω».

Αγώνας των βενζινοπωλών είναι η μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, που είναι τα ¾ της τιμής».

Η κ. Ζάγκα επισήμανε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα πρατήρια που δίνουν φθηνή βενζίνη, καθώς «το παρεμπόριο ανθεί».

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για το νέο επίδομα βενζίνης που θα φθάσει τα 100 ευρώ συνολικά για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα